За повече човещина в отношението на лекарите, които са призвани

...
За повече човещина в отношението на лекарите, които са призвани
Коментари Харесай

Писмо до министъра на здравеопазването трогна хиляди в социалните мрежи

За повече човечност в отношението на лекарите, които са призвани да избавят човешки живот - прикани Евелина Добрева, чието отворено писмо до министъра на опазването на здравето трогна хиляди в обществените мрежи. В него тя разказа нечовешкото отношение, което е срещнала, до момента в който е търсила незабавна помощ за брачна половинка си, който най-после е умрял. От " Пирогов " и " Александровска болница " към този момент отхвърлят мнения, до момента в който не приключат инспекциите. В Бърза помощ обясниха, че са закъснели близо час и половина поради липса на екипи.

Различните гледни точки събраха Мария Чернева и Альоша Шаламанов.

Казва че не желае гибелта на брачна половинка ѝ да е безрезултатна. Би желала да значи нещо. И в никакъв случай на различен да не се случва същото, като в оня 16 септември, когато имали потребност от помощ.

Българска национална телевизия: Защо написахте това писмо до министъра?
Евелина Добрева: Защото не срещнах хора. А не просто не срещнах лекари с лекарски дълг, които да посрещнат обикновени отговорности към човек в незабавна помощ.
Най-тежък бил оня час и 20 минути, в който очаквала колата за спешна помощ. И горещите молби за помощ на 112.

Евелина Добрева: За мен беше най-мъчително, тъй като бях сама с него и бях безпомощна и безсилна - не можех да му оказа помощ с нищо, а не можех да заставам и до него - стоях на тоя балкон и гледах дали колата за спешна помощ няма да се обърка по тези улички.

Благодарна е на на лекарката от колата за спешна помощ, направила дамата всичко по силите ѝ. Но в " Пирогов " се сблъскала с друго.
Евелина Добрева: Сблъскваш се с, не е и безразличие, сблъскваш се с.. не е и равнодушие, по-скоро с една злост, че си пристигнал. Защо си пристигнал тука, карайте го на друго място. Защо ни го карате на нас. Лекарката от " Бърза помощ " споделя - не мога повече да го карам, аз нямам оборудвана кола за спешна помощ, ще почине по пътя. Е при нас ли да почине. Отговор на незабавен кардиологичен кабинет. 4 часа той се мъчи и моли за помощ. Към " Александровска " в действителност го върнаха към живот, само че за малко.
В центъра за незабавна помощ в този ден са имали 12 дежурни екипа за 275 незабавни повиквания. В мъчителния час и 20 минути множеството случая били за инфаркти, инсулти и произшествия.
Катя Сунгарска - представител на Центъра за незабавна здравна помощ - София: Ние сме пренасочили първата освободила се кола за спешна помощ към адреса. Нашата лекарка и водачът са създали всичко допустимо, с цел да оказват помощ на този човек.Проф. Асен Балтов - шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ": Прави се вътрешно следствие сега, настрана чакаме инспекция от одита и Министерство на здравеопазването. След като излязат резултатите, ще бъдем по-конкретни.
Стотици непознати писали на Евелина, за поддръжка само че и със споделени истории за сходна среща с нечовешко отношение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР