За поста тя няма конкуренция и със сигурност ще го

...
За поста тя няма конкуренция и със сигурност ще го
Коментари Харесай

Политически лидер от Бургас ще става директор на селско училище край Поморие

За поста тя няма конкуренция и сигурно ще го завоюва, само че осведомени с нейната професионална подготовка са безапелационни, че е можела доста повече

Областният водач на ДСБ за Бургас и претендент под номер 5 в листата на ПП-ДБ от локалните избори през октомври 2023 Весела Райкова – Грекова е подала сивито си за непрекъснат шеф на Основно учебно заведение „ Елин Пелин “ в поморийското село Дъбник, научи Флагман.бг.

Грекова и досега бе краткотрайно изпълняващ длъжността от 2022 година и присъединяване ѝ в състезанието не е изненада за никого. За поста в поморийското селце тя няма конкуренция и сигурно ще го завоюва, само че осведомени с нейната професионална подготовка са безапелационни, че стига да желае, е можела да подаде документите си най-малко за някоя от вакантните управителен длъжности в гимназиите в Бургас и сигурно е щяла да се показа добре.

Весела Райкова – Грекова добре познато лице в политическите среди в Бургаска област, тя е специалист в сферта на образованието, кандидатира се за кмет на Созопол и води листата на „ Демократична България “ през 2019 година, когато жителите на общината трансформираха посоката на ръководство и завършиха ерата на дълготраен властник. В същото време Весела Райкова-Грекова става водач на ДСБ след сериозен трус за тъмносините Бургас, а точно сега, когато тогавашният регионален ръководител Иво Баев подаде оставка и поведе редиците на Съюз на демократичните сили в района.

В момента Весела Райкова – Грекова е първа запаса от листата на ПП-ДБ за Бургас от вота през октомври 2023. Ако някой от четиримата общински съветници одобри пост, който изисква да напусне политиката или се откаже от мястото си в локалния парламент по други аргументи, Весела Райкова – Грекова ще влезе и в ОбС-Бургас.

Вижте визитката на Весела Райкова-Грекова от последните локални избори:



Флагман.бг напомня, че директорските състезания в Бургас бяха спрени с години, защото се очакваше решението на Върховния административен съд по Наредбата, която касаеше разпоредбите за тяхното осъществяване. По тази причина доста огромна част от учебните заведения в цялата страна останаха дълго време с вр. и. д. шеф заради пенсиониране или отдръпване на титулярите.

Така сега състезанията ще бъдат обявявани поетапно. Вече са ясни претендентите за 16 учебни заведения в Бургаско, които най-дълго време са били с краткотраен шеф. Писменият изпит за тях ще се организира на 27 февруари, а по-късно идва и финалният стадий – събеседване.



Любопитна за представителите на просветата този път обаче е практиката на оповестяване на претендентите. Запознати със системата разясняват, че досега постоянно е било ясно какъв брой и кои са хората, поискали даден управителен пост в школата в района. И въпреки тази информация по подразбиране да е била налична, от районно управление (на МВР) на МОН преди дни разпространиха само лист на оповестените позиции и имената на 19-е претенденти – по азбучен ред. Репортер на Флагман.бг обаче разбра, че по-голяма част са подали документите си за няколко от оповестените свободни места – кой къде желае да ръководи педагогическия колектив обаче, за момента остава единствено да гадаем.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР