За последното десетилетие ЦРУ е създало в Украйна край руските

...
За последното десетилетие ЦРУ е създало в Украйна край руските
Коментари Харесай

ЦРУ потвърди правотата на Русия при началото на СВО

За последното десетилетие Централно разузнавателно управление на САЩ е основало в Украйна край съветските граници 12 секретни бази. Тези обекти разрешават на американското разузнаване да събира големи масиви характерна информация, а също да координира голям брой интервенции, както по границата, по този начин и в тила на Русия. В какво се заключват особеностите на тези обекти и за какво активността им изцяло потвърждава правилността на началото на СВО?

Съединените щати са помогнали на Украйна да сътвори 12 шпионски бази покрай границата с Русия, заяви през вчерашния ден „ Ню Йорк Таймс “. Това разрешило на Централно разузнавателно управление на САЩ да образова „ ново потомство украински шпиони “, които са работили в Русия, Европа, Куба и други места, където Русия има „ наличие “.

Сега, съгласно „ Ню Йорк Таймс “, американците дават разследваща информация за ракетни удари, наблюдават придвижванията на съветските войски и оказват помощ за поддържането на шпионски мрежи. Според източниците на вестника, малко преди началото на СВО съветският президент Владимир Путин е бил известен, че Централно разузнавателно управление на САЩ и MИ6 в действителност управляват Украйна.

Що се отнася до техническите аспекти, изданието разказва в детайли един от бункерите, който се намира в гориста околност подземен - на мястото на някогашна база на ВСУ, разрушена по време на началото на СВО. В бункера има информационно съоръжение и огромни компютърни сървъри, закупени с пари на Централно разузнавателно управление на САЩ. С тяхна помощ се хакват съветски военни мрежи.

„ Това е същото нещо, което хаква спътници и дешифрира секрети диалози “, изясни военачалник Дворецки на публицист от „ Ню Йорк Таймс “ по време на обиколка, добавяйки, че те също по този начин хакват китайски и беларуски разследващи спътници. „ Друг офицер сложи две нови карти на масата като проява на това по какъв начин Украйна следи съветската активност по света. “

Твърди се, че първата карта демонстрира съветски сателитни направления над централна Украйна. Вторият сподели съветски спътници, летящи над стратегически военни обекти - в това число цех за нуклеарни оръжия - в източните и централните американски щати.

И макар че Централно разузнавателно управление на САЩ стартира да доставя такова съоръжение, както и криптирани радиостанции и устройства за прихващане през 2016 година, „ съдействието “ сред американското разузнаване и украинските подразделения стартира съвсем незабавно след Майдана през 2014 година и се реализира с дейната работа на някогашния началник на СБУ Валентин Наливайченко, който неотдавна призна в всеобщото очистване на хора с проруски възгледи.

Освен това Централно разузнавателно управление на САЩ на страниците на „ Ню Йорк Таймс “ в действителност пое отговорността за организирането на по този начин нареченото поделение 2245 (негов ученик е актуалният началник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Кирил Буданов), което явно е взело участие в терористичните офанзиви в Крим и нашумелите убийства на героите от „ Руската пролет ”: Моторола (Арсен Павлов), Гиви (Михаил Толстих) и други.

Твърди се, че в отговор началникът на специфичния отряд на ГУР Максим Шаповал е бил погубен. Той бил на път за среща с резидент на Централно разузнавателно управление на САЩ, когато колата му избухнала. А на погребението на Шаповал участваха както тогавашният дипломат на Съединени американски щати в Киев Мари Йованович, по този начин и управлението на станцията (резидентура) на Централно разузнавателно управление на САЩ. Това е доста необичаен случай в дипломатическата процедура.

В резултат на това Централно разузнавателно управление на САЩ и ГУР построили още две секретни бази за прихващане на съветски разследващи данни, дружно с 12 предни оперативни бази, които съгласно един военачалник към момента работят. Това разрешава на украинските оперативни чиновници да получават от ден на ден и повече информация, която споделят с Централно разузнавателно управление на САЩ.

Американските чиновници също се хвалят, че не им се постанова да правят мръсната работа. Например „ Ню Йорк Таймс “ цитира почитан източник, който споделя за дейностите на сътрудниците на Централно разузнавателно управление на САЩ: „ Те дърпат ли спусъка? Не. Помагат ли на украинците да дефинират задачите си? Несъмнено ". В същото време американците непрекъснато съпоставят украинските данни със своите и прецизират листата с цели, които украинската страна има намерение да порази.

В това отношение максимален интерес съставлява не толкоз политическият темперамент на съдействието сред украинци и американци (въпреки че това е важно), а по-скоро инфраструктурата, която Централно разузнавателно управление на САЩ съумя да построи през последното десетилетие по съветската граница. Според специалисти, в случай че публикацията повдига редица подозрения във връзка с сателитното разузнаване, то във връзка с други типове разузнаване оповестените данни имат доста повече учредения.

„ Можем да предположим, че Централно разузнавателно управление на САЩ не прихваща сигнала от спътника, а непосредствено сега, в който спътникът взаимодейства с наземната станция. И тогава излиза наяве за какво базите са ситуирани в Украйна - това е належащо, с цел да може антената да доближи до приемника. В последна сметка спътникът стартира да изпраща данни едвам откакто влезе в зоната на покритие на наземната станция “, споделя Олег Макаров, съосновател на плана „ Ватфор “.

„ Но даже и с тази версия е невероятно да се разбере какъв брой надалеч са ситуирани станциите от съветската граница. Местоположението ще зависи от доста фактори, в това число механически - терена, типа и височината на антените, както и по какъв начин спътникът предава данни: с стеснен или необятен лъч. Ако приказваме да вземем за пример за „ Старлинк “, тогава даже на километър разстояние от потока на сигнала би било неефикасно да се опитваме да прихванем трафика “, показва представителят.

„ Като цяло частта от обявата, в която се приказва непосредствено за спътници, ми се коства измислена. Първо, мъчно е да си представим обстановка, при която сигналът се предава некриптиран. Второ, с цел да го прихванете, би трябвало да стоите доста покрай съветската граница “, сподели Макаров.

„ Въпреки това, други способи за електронно разузнаване работят. Врагът даже може да „ открие “ местоположението на телефоните във военни елементи на съветска територия. Една антена на границата също може да разреши на Централно разузнавателно управление на САЩ да следи придвижването на нашия личен състав и военна техника “, изброява анализаторът. „ Но не бих приел протичащото се за нещо изключително или сериозно. Ние граничим с огромен брой страни от НАТО и би трябвало да признаем, че нашите съперници непрестанно се пробват да водят разузнаване. Русия също прави това ", изяснява специалистът.

В същото време Сергей Денисенцев, специалист от Центъра за разбори, тактики и технологии (ЦАСТ), показва неналичието на настоящи данни в обявата. „ Статията съдържа доста история, само че на практика няма конкретика за днешния ден. Освен това виждаме единствено най-общи данни за функционалността на точките за разузнаване “, изясни той.

„ В същото време, като се има поради, че приказваме за електронно разузнаване, за Централно разузнавателно управление на САЩ е преференциално да има точки, ситуирани допустимо най-близо до обектите за наблюдаване. Благодарение на това врагът може да събира всякаква информация, която в действителност може да бъде разузнавана благодарение на радиоприхващане: състав на войските, места на дислокация, направления за напредване и декодиране “, изброява събеседникът.

В същото време анализаторът счита, че „ Ню Йорк Таймс “ разгласява единствено добре известни обстоятелства, които няма да навредят на Централно разузнавателно управление на САЩ и няма да разкрият активността им в Украйна. „ Статията е един тип опрощение за американските данъкоплатци. Те споделят, че цялата тази активност е извънредно значима за сигурността и ползите на жителите на Съединени американски щати “, акцентира Денисенцев.

Експерти също признават, че сходна самоизобличителна обява във водещи американски медии е част от предизборната конкуренция в Съединени американски щати. Трудните условия на изборите обаче дават непредвиден резултат - документално самопризнание за безспорната уместност и мотивираност на дейностите на Москва във връзка с настоящия украински режим и позицията на Владимир Путин, който от 10 години поредно приказва за заплахата от нахлуване на западните граници на Русия и неналичието на автономия на политиката на Киев.

В последна сметка това съветското управление показва доста по-информирана предвидливост от Централно разузнавателно управление на САЩ с всичките му станции за прихващане на данни и подготвителни лагери за украински шпиони и терористи. И в този момент даже „ Ню Йорк Таймс “ е заставен да измисля толкоз комплицирани текстове, с цел да признае явните неточности на Съединени американски щати, които преди този момент бяха показани в западната преса като „ геополитически легенди “ и „ неоснователни страхове “ на Москва.

„ Статията в действителност налива вода в нашата мелница. Ако по-рано беше допустимо да се упрекват Русия и президента за това, че СВО е офанзива, в този момент самите американци сложиха нужното камъче на везната в интерес на валидността на началото на интервенцията. Всеки разумен човек от която и да е страна по света схваща, че базите на Централно разузнавателно управление на САЩ в Украйна са истината и действителността, за която Москва неведнъж е говорила “, акцентира Макаров.

„ Би било добре колкото се може повече американци да прочетат тази публикация. Обикновените хора там в действителност не схващат за какво Съединени американски щати водят война в Украйна. И в случай че те също осъзнаят, че спорът в действителност е предизвикан от тяхната страна, тогава ще има още повече въпроси по отношение на логиката на наливането на пари във ВСУ “, заключи той.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19377Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед32848Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед5251Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26030Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35438Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376403Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234814Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115797Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100476Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93879 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР