За последното денонощие в област Видин са поставени рекорден брой

...
За последното денонощие в област Видин са поставени рекорден брой
Коментари Харесай

381 дози ваксини срещу COVID-19 са поставени за денонощие в област Видин

За последното денонощие в област Видин са сложени рекорден брой ваксини против COVID-19 - 381 дози , сподели пред Българска телеграфна агенция доктор Марияна Чавдарова, шеф отдел " Държавен здравен надзор " в Регионалната здравна инспекция-Видин.

Засиленият интерес към имунизирането, разяснява доктор Чавдарова, се дължи на навлизането на новия вид на вируса - Омикрон и хората желаят да се предпазят. Стимул за имунизирането се оказва и оповестеното материално стимулиране за имунизираните хора в пенсионна възраст. Това, съгласно доктор Чавдарова, са двата фактора, които са водещи за повишение на интереса към ваксиниране.

В РЗИ - Видин имунизации се правят в два имунизационни кабинета , в които не е належащо авансово записване, с изключение на за ваксиниране с имунизацията на " Модерна ". Най-голям е броят на хората, които си слагат бустерна доза и към днешна дата в региона с трета доза са 3479 индивида. Ваксинираните с първа доза за ден са едвам 10 - 15 души, посочи доктор Чавдарова. Слаб е ползата към имунизациите за деца, добави още лекарят.

В медицинския център " Биомед " във Видин се намира единственият в региона краткотраен пункт за ваксиниране на деца и все още за имунизиране са записани единствено 2 деца, сподели за Българска телеграфна агенция доктор Пламенка Иванова, шеф на Центъра.

За да се извърши имунизация, е належащо да бъдат записани най-малко 10 деца , с цел да се отвори флакон, посочи Иванова. Временния пункт за имунизиране на деца от 5 до 11 година в медицинския център " Биомед " работи единствено в понеделник от 14 до 16 ч. и имунизирането се прави под надзора на педиатър, прецизираха от Центъра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР