За последното денонощие поставените дози надхвърлят 10 500, а ваксинираните

...
За последното денонощие поставените дози надхвърлят 10 500, а ваксинираните
Коментари Харесай

Битката с COVID-19: В очакване на решението за имунизациите с "АстраЗенека" до края на седмицата

За последното денонощие поставените дози надвишават 10 500, а имунизираните лица с две дози са малко над 116 000. До края на тази седмица би трябвало да стане ясно дали имунизацията на „ АстраЗенека “ ще бъде лимитирана за хората под 60-годишна възраст поради откритата връзка сред препарата и образуването на тромбози.

Само преди 2 месеца ограничаването бе радикално друго – някои европейски страни ограничиха използването на имунизацията на хора над 55-годишна възраст поради липса на задоволително данни за успеваемостта на препарата над тази възрастова граница.

66-годишният Валери Евтимов си поставя първата доза на " АстраЗенека " в пика на огромните полемики при започване на март дали препаратът да се слага на хора над 55 години.

Снимка: bTV

“Въобще не ме тормози имунизацията, държа да ми се удари и втората доза на „ АстраЗенека “, безапелационен е той.

Таня Никова също избира оксфордската ваксина, тъй като счита, че изгодата е повече от вредата.

„ Не мога да очаквам повече, тъй като доста се опасявам, имам съпътстващи болести, нека е за положително “, прибавя тя.
Снимка: bTV

40 от пациентите на доктор Гергана Николова са с сложена първа доза от препарата, само че се тормозят за втората.

„ Много от тези, които са претърпели съдови произшествия, задават въпроса: „ Д-р Николова, аз имам тромбоемболия, мога ли да си сложа втората доза от тази ваксина? “ и в случай че би трябвало да бъдем почтени, аз няма да ѝ слага тази ваксина, ще очаквам бордовете да решат “, описа общопрактикуващият доктор.

Заради това огромна част от пациентите ѝ, които още не са се имунизирали, ще чакат РНК ваксина.

Не мога да схвана за какво ние сме си харесали, приказвам за всеобщата аудитория, че тъкмо имунизациите на „ Пфайзер “ и на „ Модерна “ са тези, които ни трябват. Все едно да потегли да се бракосъчетавам и да кажа: „ Аз си одобрявам шуменки “, сподели в студиото на „ Тази заран “ доцент Атанас Мангъров, шеф на Коронавирус клиниката към Инфекциозна болница.

По думите му пандемията е в етап на последователно затихване.

Снимка: bTV

Общата 14-дневна заболеваемост в страната се усъвършенства, отчитаме под 600 инфектирани на 100 000 души. Всички области усъвършенстват индикаторите си по отношение на през вчерашния ден и към този момент няма област с над 800 инфектирани на 100 000 души. С минимум инфектирани са областите Видин, Кърджали и Търговище, а с най-вече Варна, София и Русе.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР