За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани

...
За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани
Коментари Харесай

Нови три жертви на COVID-19 в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 78 нови позитивни случая на коронавирусна зараза, 3-ма умряли и 76 излекувани, оповестиха от Областната администрация.

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 28; Димитровград – 21; Харманли – 6; Свиленград – 7; Тополовград – 5; Симеоновград – 2; Любимец – 3; Минерални бани – 3; Ивайловград – 2; Стамболово – 1;

Сред позитивните лица, установени с COVID-19, са: доктор от МБАЛ-Хасково и доктор от доболничната помощ в община Тополовград.

Починали са:

мъж на 75 години от община Симеоновград, диагностициран на 27 ноември, с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 76 години от община Хасково, диагностицирана на 2 декември, за която в системата не са въведени съпътстващи заболявания;

жена на 72 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени съпътстващи заболявания;



Случаите на коронавирусна зараза, доказани в област Хасково все още, са 2560. Общо приетите в болница лица с доказан PCR тест, въведени в Единната осведомителна система, са 155. В МБАЛ-Хасково са настанени - 60. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 14.

В МБАЛ-Харманли са настанени - 22. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 20. В Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в Хасково са настанени - 27. В лечебни заведения отвън региона се лекуват - 12. На домашно лекуване са 1333 индивида, умряли са 132, изцяло излекувани са 940 индивида, а под карантина - 963.

Два от откритите случаи, обявени през вчерашния ден, са трансферирани по местоживеене, заради което в Единния информативен портал е настъпила промяна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР