За последното денонощие на територията на Хасковска област са диагностицирани

...
За последното денонощие на територията на Хасковска област са диагностицирани
Коментари Харесай

Медици и учителка са сред новозаразените с COVID-19 в област Хасково

За последното денонощие на територията на Хасковска област са диагностицирани единадесет нови позитивни случая на коронавирусна зараза, а един е оздравял, оповестиха от Областния кризизен щаб.

Сред далите позитивни проби са мъж на 49 година от община Любимец, здравно лице, и двама мъже на 51 година и 49 година от община Хасково, различен личен състав към Центъра за незабавна здравна помощ - Хасково. Заразена е и жена на 52 година от община Минерални бани, здравна сестра към МБАЛ-Хасково, която е настанена за лекуване в инфекциозно поделение, показват от щаба.

Положителен резултат е отчела и тестът на начална учителка от ОУ "Пенчо Славейков " - Димитровград. 61-годишната жена от община Димитровград е преподавателка на втори клас.

Тя не е била на работа от 30 септември, само че все пак учениците са подложен под карантина и минават на отдалечено образование, а на учебното заведение е осъществена последна стерилизация по наставление на РЗИ-Хасково, допълват от щаба.

Напълно излекувано е било момче на 12 година от община Хасково.

Според статистиката, случаите на коронавирусна зараза, доказани в област Хасково към днешна дата, са 291 души. Хоспитализирани в разнообразни болнични заведения са 20 души от региона.

На домашно лекуване са 58 индивида, умряли са 22-ма, а изцяло излекувани са 191 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР