За последното денонощие е регистрирано 14 см покачване на нивото

...
За последното денонощие е регистрирано 14 см покачване на нивото
Коментари Харесай

Язовир „Студена“ излезе от мъртвата точка

За последното денонощие е записано 14 см повишаване на равнището на язовир „ Студена “, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

„ Това са близо 50 000 куб.м. Притокът на вода също е добър - 843 литра в секунда. На Витоша продължава да вали сняг, а топлото време, което се чака през идната седмица, още веднъж ще разреши притокът да е по-голям. Това ще даде късмет да не се навлиза в мъртвия размер на язовира и да продължи черпенето на вода от водовземната кула “, счита кметът на Перник.

По думите на Владимиров, строителството на оборудването, което ще свърже Перник със София върви по график. След свързването му градът ще остане на същия режим, защото ще продължи да черпи 300 л/сек.

„ Започна ремонтът на пречиствателната станция. Вече са подготвени и оборудванията, които би трябвало да одобряват по-голямо замътняване на водата при висок приток или вероятно взимане на вода от мъртвия размер. В момента се проектират трасетата на водопровода през града, с цел да може в границите на седмица, или 10 дни да стартира работата “, сподели още Станислав Владимиров.

И предвижда: „ Ако времето е удобно, в края на пролетта ще можем да приказваме за смяна на режима към по-лек “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР