За последното денонощие е регистрирано 14 см покачване на нивото

...
За последното денонощие е регистрирано 14 см покачване на нивото
Коментари Харесай

Кметът на Перник: С 14 см се е покачило нивото на язовир Студена


За последното денонощие е записано 14 см повишаване на равнището на язовир "Студена ", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров. По думите му това са близо 50 000 куб.м. Притокът на вода също е добър - 843 литра в секунда. Според Владимиров за благополучие на Витоша продължава да вали сняг, а топлото време, което се чака през идната седмица, още веднъж ще разреши притокът да е по-голям. Това ще даде късмет да не се навлиза в мъртвия размер на язовира и да продължи черпенето на вода от водовземната кула, счита кметът.

По думите му в последните дни времето е било благосклонно към перничани. Южният вятър и топлото време са съдействали за ускорено снеготопене във водосбора на язовир "Студена ". Това е разрешило равнището на язовира освен да не спада, само че и да се повиши леко. Според Владимиров строителството на оборудването, което свързва Перник със София върви по график. След свързването му градът ще остане на същия режим, защото ще продължи да черпи 300 л в секунда.

Ако времето е удобно, в края на пролетта ще можем да приказваме за смяна на режима към по-лек, разяснява кметът.

Започнал е ремонтът на пречиствателната станция. Вече са подготвени и оборудванията, които би трябвало да одобряват по-голямо замътняване на водата при висок приток, или вероятно взимане на вода от мъртвия размер. В момента се проектират трасетата на водопровода през града, с цел да може в границите на седмица, или 10 дни да стартира работа
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР