За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи на заразяване с

...
За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи на заразяване с
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус в Германия са почти 6 милиона

За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи на заразяване с ковид в Германия е 67 186, заяви Институтът по вирусология „ Роберт Кох”. От началото на пандемията броят на инфектираните в Германия е доближи 5 903 999 души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с ковид, набъбна с 446 до 101 790.
Седемдневният индикатор на разпространяването на ковид в страната в границите на седмица съставлява 442,9 на 100 000 души население, като бележи спад втори следващ ден, заяви „ Тагесшау”.В същото време шефът на немския институт по вирусология „ Роберт Кох” Лотар Вилер позволи, че мащабите от четвъртата вълна на ковид в страната ще станат ясни едвам след няколко месеца.Пред организация ДПА той съобщи, че „ напролет ще забележим какъв брой тежка е била тази четвърта вълна”. Вилер акцентира, че с помощта на проучванията на кръвни мостри на популацията може да се направи оценка, какъв е процентът на хората, изработили антитела, без значение от това дали са формирани след имунизация или преболедуване. По този метод ще могат по-точно да се оценят мащабите на нерегистрираните случаи.
„ Колкото по-висок е процентът на хората с антитела напролет, толкоз по-добре”, акцентира той, поради предстоящото образуване на главен имунитет измежду популацията.
Той предизвести, че появяването на нови варианти и разновидности на съществуващите разновидности могат да повлияят мощно на по-нататъшното развиване на обстановката. До огромна степен триумфът по попречване разпространяването на инфекцията зависи от своевременното предприемане на нужните ограничения. Отчитайки незадоволително високите темпове на имунизация в Германия, от това, което бъде подхванато в този момент, зависи по какъв начин ще протече идната зима.
„ Ако доста хора към момента нямат главен имунитет, идната зима може да се появи още една огромна вълна”, заключи Вилер и прикани жителите да вземат участие по-активно в процеса на имунизация против ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР