За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители

...
За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители
Коментари Харесай

Над 100 пътни нарушители за месец снимани в София. С призовки са!

За последния месец са изпратени над 100 клипа с извършители на придвижването, които са получили призовки да се явят в полицейските ръководства, разгласи Николай Крушарски, шеф " Пътна полиция ".

Камерите за видеонаблюдение са разположени в централна градска част на столицата, в 14 зони, като се следят от чиновници на видеонаблюдение.

" Наблюдава се доста огромно прекосяване на червен светофар. С цел санкциониране на водачите се снимат видеоматериали на нарушаванията им ", изясни Иван Младенов, шеф бранш " Видеонаблюдение ".

След като бъдат предоставени материалите с погрешно прекосяване на червен сигнал, от страна на " Пътна полиция " ще бъдат подхванати незабавни дейности за санкциониране на всички извършители.

" Това е едно от рисковите нарушавания и ще бъдем безкомпромисни. Предвидената глоба е 50 лв. и от март тази година има и лишаване на 10 точки ", разясни Крушарски.

По думите му, разширението на видеонаблюдението ще даде опция за по-голям надзор на този вид рискови пътни нарушавания, които могат да доведат до произшествия с други МПС-та или да застрашат живота на пешеходците.

" Подготвя се и план за инсталирането на камери в 36 зони по Околовръстния път на София ", сподели още Крушарски, който чака до края на годината да стартира самото създаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР