За последните три десетилетия леките автомобили значително са увеличили своите

...
За последните три десетилетия леките автомобили значително са увеличили своите
Коментари Харесай

Вижте коя марка произвежда най-широките коли

За последните три десетилетия леките коли доста са нараснали своите размери. През 1990 година междинната ширина на леките коли е била 1,68 м, а през днешния ден е 1,80 м, което значи „ наддаване “ с 12 см или със 7,3%. За съпоставяне – дължината се е нараснала единствено 3,4% до 4,40 м. Това е знак, че новите местата в новите паркинги би трябвало също да бъдат по-големи.

С разширението на пътническата кабина производителите обезпечават повече пространство и комфорт за пасажерите. Към днешна дата най-широките модели на европейския пазар предлага Ford (средна ширина 1,840 м), изпреварвайки даже първокласната марка Mercedes (1,840 м), демонстрира изследване на Центъра за автомобилни проучвания към университета в Дуисбург. Първата позиция на Ford се дължи на многочислените ванове в гамата и на моделите с американски гени като Edge, който с разстояние сред вратите 1,93 м е един от най-широките коли на европейския пазар.

Екпертите регистрират, че изключително огромно е нарастването на широчината при градските коли. Например Opel Corsa е пораснала на ширина от 1,53 м на 1,75 м в последните 30 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР