За последните седмици отчитаме устойчива тенденция на увеличаване на случаите

...
За последните седмици отчитаме устойчива тенденция на увеличаване на случаите
Коментари Харесай

Здравният министър: В началото сме на третата вълна на COVID-19

За последните седмици отчитаме устойчива наклонност на увеличение на случаите с положителен тест за. Паралелно с това съумяваме да запазим устоичиви места на заболеваемост в Европа. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов стартира седмичния брифинг за разпространяването на ковид в страната.
Ангелов означи, че в последните дни регистрира една тъжна причинност в публичните реакции по отношение на прилаганите ограничения.
Той разгласи, че България е при започване на третата вълна на болестта. В отговор на въпрос уточни, че, когато заболеваемостта в страната доближи 200 на 100 хиляди души за 14 дни, щабът ще вземе ограничения.
По думите му 56 години е междинната възраст на новорегистрираните случаи. 29 са лицата под 19 години. " 3230 души има в болница. 273 са настанените в интензивни структури ", добави министърът.
71 години е междинната възраст на умрелите. За последното денонощие, а областите Благоевград, Варна, Габрово, Пазарджик, Силистра, София област, Хасково и Шумен са с най-вече заети кревати.
Ангелов се оплака от мненията в обществото, че когато се стягат ограниченията има обвинявания, че се пречи на стопанската система, а когато се разхлабват, публичното здраве се слага под опасност.
С 32% е увеличена заболеваемостта от ковид за една седмица, а по отношение на две седмици по-рано с 54%. Смъртността е увеличена с 4%, сподели от своя страна ръководителят на НОЩ Венцислав Мутафчийски.
Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев от своя страна каза, че заболеваемостта е нараснала в цяла Европа и по тази причина няма оживление в класацията. У нас тя е 99 на 100 хиляди души, а от понеделник - към този момент е 140, което ще се отрази идната седмица. Засега сме на 26-то място в Европейски Съюз.
По отношение на смъртността сме на 15 място в Европейски Съюз.
В момента обаче имаме 12 области в алената зона, 12 в оранжевата и единствено 4 в жълтата.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР