За последните пет години са издадени над 150 разрешения за

...
За последните пет години са издадени над 150 разрешения за
Коментари Харесай

Владислава Цариградска : За последните пет години са издадени над 150 разрешения за СРС-та

За последните пет години са издадени над 150 позволения за използване на СРС-та против магистрати.

Това сподели арбитър Владислава Цариградска, която е със свалена защита макар заканите към нея.Тя изясни, че те са издавани с разрешението на някогашния ръководител на Апелативния профилиран углавен съд Георги Ушев.

Според нея натискът върху магистратите се реализира посредством медийни акции, клюки и злоупотреби със СРС-та.

" Бих желала господин Сарафов да не слага дневния ред на публичния диалог. Нека поговорим за това, което обсъждахме с моите сътрудници – съдиите, а точно заканите пред правосъдната система ", уточни тя по отношение на въпрос по отношение на настояването на основния прокурор - Министерство на вътрешните работи да ревизира ситналите за закани против нея.

Тя изясни също по този начин, какво съставлява съдийската самостоятелност и за какво тя е значима за българите.

" От това дали един арбитър е самостоятелен, дали той е свободен от всевъзможни въздействия и въздействия, в това число от вътрешните за правосъдната власт органи, зависи дали той ще може да подсигурява на всеки един жител самостоятелен развой и заслужено правосъдно решение ", безапелационна е тя.

 Съдия Цариградска приказва за заканите към нея.

" Мартин Божанов беше употребен. Неговото дело беше висящо и никой не ме е заплашвал, не е юридически опит да ми се повлияе. Само седмица преди да получа заканите, аз дадох изявление и обясних в каква заплаха са всички съдии. Тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров си беше разрешил по евфемистичен метод да заплаши тричленен правосъден състав, който освободи непознатия жител Джок Полфрийман. Тогава илюстрирах, какъв брой всевластна може да бъде прокуратурата ", описа тя в ефира на bTV.

Според нея повода за започването на тази разпра с нея датира в далечната 2019 година, когато е предстоял избора на Иван Гешев за основен прокурор. Тогава изявленията ѝ били възприети като опълчване на прокуратурата, а те е желала единствено да уточни, какви са вероятните опасности за правосъдната система в България.

" Колегите от Висш съдебен съвет желаеха да ме изслушат по отношение на мои писмени претенции от април и август тази година, в които аз ги осведомявам за безобразията, които се правят по отношение на мен. Тук обаче не става дума единствено за безобразията по отношение на личността на Владислава Цариградска, а за институционални безобразия към съдийската самостоятелност и правосъдната власт. Българските жители имат потребност от самостоятелни съдии и това е техен проблем – да брани съдийската самостоятелност ", описа тя.

Припомня, че част от заканите към нея са били за " давенето на децата ѝ ", за " разчленяването им ", както и за " бесенето на червата им ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР