За последните пет години няма констатиран ръст на автомобилния трафик

...
За последните пет години няма констатиран ръст на автомобилния трафик
Коментари Харесай

Разработва се проект за електронно управлявано реверсивно движение от Княжево до Перник

За последните пет години няма установен растеж на автомобилния трафик в пътния сектор от квартал „ Княжево “ до пътен възел „ Даскалово “, като 90 на 100 от трафика са леки коли, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на парламентарния надзор.

Той подсети, че в пикови часове и празнични дни за облекчение на пътуването се вкарва реверсивно придвижване. Караджов осведоми, че се създава план за въвеждане на електронно ръководено реверсивно придвижване, като след приемането му той ще бъде процедиран за осъществяване.

Тези ограничения са краткотрайни, единствено до изграждане на последната изчезнала част от Южната дъга на Софийския околовръстен път.

Той ще е с магистрален габарит, който се надяваме, че ще може да поеме напълно трафика от Перник, с цел да се облекчи и натоварването в региона на Княжево, сподели министърът.

Той подсети, че през последните години за гарантиране на безвредното придвижване пътната организация е изпълнила настоящи поправки на първокласното трасе в областите София и Перник, като добави, че в дълготраен проект не се изключва и търсенето на решения за

разширение на съществуващото трасе по Път 1.1 или създаване на ново, посредством което да се реализира директната връзка с Южната дъга на околовръстния път на София.

В Министерство на регионалното развитие не е постъпвала документи и план за основаване на Северна индустриална зона на територията на общините Варна, Аксаково и Девня, заяви Гроздан Караджов в отговор на различен депутатски въпрос.

По въпроса за съществуването на общи устройствени проекти за тези общини, министърът сподели, че за Варна има настоящ проект, за Аксаково е в процедура по изработването на подобен проект, като предварителният му план е признат от Националния експертен съвет по устройство на територията и районната политика. Кметът на Аксаково е внесъл окончателния план на общия организационен проект, само че при инспекция на документите е открито, че не са направени процедурите по координиране със заинтригуваните администрации и контролни органи, сподели министърът. След приемане на всички мнения планът ще бъде показан на Съвета за утвърждение.

По информация от община Девня има направен финален план на общ организационен проект, който е в процедура на координиране, като той би трябвало да бъде утвърден от Общинския съвет по отчет на кмета на общината, сподели министър Караджов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР