За последните две години цените на недвижимите имоти във Варна

...
За последните две години цените на недвижимите имоти във Варна
Коментари Харесай

Имотите във Варна поскъпнали с 30 на сто за последните две години

За последните две години цените на недвижимите парцели във Варна са скочили с 30 %. С 30-40 на 100 се нараснали наемите на жилища. Това стана ясно на бизнес полемика, отдадена на провокациите пред пазара на парцели в морската столица.

В последните месеци клиентите вършат повече огледи и по-трудно вземат решение за покупка и не се купува парцел непременно, означи специалистът в имотния отрасъл Елена Парова от една от огромните организации за недвижими парцели във Варна.

Пандемията от ковид и войната в Украйна се отразиха осезателно на имотния пазар в града през последните две години. Роля оказаха и инфлационните процеси, които се развиха в страната, както ипокачването на цените на строителните материали.

Миналата година е имало огромна интензивност от страна на украинските бежанци като наематели във Варна. През последните месеци обаче украинците минават от наемане към закупуване на недвижими парцели. Сред купувачите чужденци като цяло доминират руско- и немскоговорящи, уточни Парова.

Купувачите са все по-взискателни, изключително към качеството, означи инж. Борислав Точевски от Националната асоциация на строителните бизнесмени.

Тенденцията е цените на новото строителство в района да се усилват. Поскъпването е обвързвано и с увеличение на качеството на строителството.

Пазарът във Варна демонстрира, че цени от 1500 евро на квадрат са към този момент извънредно допустими от крайните клиенти, стига те да виждат, че качеството, което желаят, го има. Цена под 1000 евро на квадратен метър приказва за компромис в строителството, посочи Точевски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР