За последните две години (2017 и 2018 г.) футболните клубове

...
За последните две години (2017 и 2018 г.) футболните клубове
Коментари Харесай

Община Елин Пелин е подпомогнала местните футболни клубове с над 350 000 лв за 2 години

За последните две години (2017 и 2018 г.) футболните клубове на територията на община Елин Пелин са получили дотации в размер на 154 800 лева Това не включва сумата от над 200 000 лв., вложени в построяването и ремонтите на спортни уреди, свързани с футбола. Само за съпоставяне, за целия предходен мандат от 2011 година до 2014 година в това число, са изплатени общо 93 251 лева за футбола в община Елин Пелин.
От тази година всички клубове са публично известени, че отпущането на финансови средства от гласуваните дотации за 2019 година ще се прави единствено след даване на обстоен доклад и информация за изразходваните бюджетни преводи през 2018 г . Заявяването на всяка последваща дотация пред Община Елин Пелин се съпровожда с доклад за предишно преведената, съпроводен със съответните разходно оправдателни документи. Увеличаването на отпусканите финансови запаси за развиването на детски спортни школи, построени към спортните клубове, постановат доклад при тяхното асимилиране. За обезпечаването на оптималната бистрота са нужни ясни и справедливи критерии, както и параметри за целесъобразното разходване на публични средства.
През последните години община Елин Пелин не стопира да работи за развиването освен на футбола, само че и на всички останали спортни клубове . Целта ни е на първо място подкрепяне на спортните клубове за развиване на детско-юношеския спорт, повишение мотивацията на деца и възпитаници с изявени способности в региона на спорта. Работи се непрестанно за увличането на повече деца и разширение обсега на спортуващите, както и непрестанно се провеждат прояви с присъединяване на детско-юношески школи на спортните клубове.
Ето тук може да видите копие от писмото, на община Елин Пелин, изпратено към всички спортни клубове на нейната територия, получаващи общински дотации и формалния отговор на ОФК Елин Пелин, касаещ техния доклад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР