За последните 4 месеца се срещахме последователно с работници, профсъюзи,

...
За последните 4 месеца се срещахме последователно с работници, профсъюзи,
Коментари Харесай

Комитова се подигра на протеста и заяви: Вече ще разговаряме само със собствениците на строителните фирми

За последните 4 месеца се срещахме поредно с служащи, профсъюзи, и представители на браншовата камара „ Пътища “. Целта е да си уредим договорните връзки и да можем да продължим да работим. Това сподели през днешния ден (8 октомври) министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова след митинга на пътните строители по-рано през днешния ден.

Припомняме, че браншовите организации към този момент желаеха оставката на Комитова след за провалена среща. 
 Вместо митинг: Министър Комитова кани притежателите на пътностроителни компании на среща Вместо митинг: Министър Комитова кани притежателите на пътностроителни компании на среща
Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички притежатели на компании, които ще вземат участие в про...

" Не знам защо беше днешният митинг, чувах музика, не разбрах защо стачкуват, помислих, че е пристигнал 9 септември ", съобщи министърът.

" Министерство на регионалното развитие взе решение да се организират срещи единствено със притежателите на компаниите, съобщи районният министър. Ние знаем кои са компаниите, само че не знаем кои са притежателите, посочи тя. Минаваме на двустранни връзки, единственото ни изискване притежателите на компаниите да дойдат на диалози, без медиатори и браншови организации ", съобщи още Комитова. 

" Ние нямаме секрети, желаеме да водим открит разговор с тях. Смятам, че ще продължим диалога от идната седмица в този дух. Ще се срещаме единствено и само със притежатели на компании за споразумяване на наши договорни връзки ", съобщи Комитова. 

" Имаме сведения от министерството на труда, че в строителния бранш няма съкратени служащи, няма хора без заплати . Запознали сме се с трудовото законодателство, в случай че една компания е затруднена финансово, работодателят е длъжен да заплаща до 60% от заплатите на своите служащи, само че не по-малко от минималната заплата. Пътните компании не са ощетени откъм заплати, считаме, че този митинг беше нагнетяване на напрежение към обществото ", добави районният министър. 
 ББКПътища на народен митинг на 8 октомври ББК " Пътища " на народен митинг на 8 октомври
Българска Браншова камара " Пътища " провежда на 8 октомври трети народен митинг поради проблемите в бранща. Ето какво се споделя в п...

Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР