За последната седмица в България се откриват предприятия с германско

...
За последната седмица в България се откриват предприятия с германско
Коментари Харесай

"Луфтханза" разшири базата си за поддръжка в София

За последната седмица в България се откриват предприятия с немско присъединяване на обща стойност от към 120 млн. лева Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на разширението на ремонтната база на " Луфтханза Техник " на летище София. С него българската локация се трансформира в най-голямата на компанията за цяла Европа, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

" От своето стъпване в България " Луфтханза Техник " продължи стабилно да се развива и да усилва вложенията си ", акцентира зам.-министър Манолев. По думите му досега компанията има издадени три документа по Закона за поощряване на вложенията на обща стойност от над 130 млн. лева, а общо е вложила към 100 млн. евро в базата си в България. Разкрити са 1 100 работни места, а проектите на компанията са тази наклонност да се резервира и до 2 година да се назначат още сред 200 и 300 висококвалифицирани специалисти.

Фотогалерия: Порастването на "Луфтханза механик " в София >
Преди към седмица бе открит цех за 50 млн. лева на немския колос " Осрам " в България, напомни заместник-министърът.

Германската компания за услуги в региона на авиационната поддръжка и ремонта на самолети " Луфтханза Техник " през днешния ден открива нов хангар и мултифункционална постройка на летище София. Инвестициите са за към 35 млн. евро. Така българското поделение на " Луфтханза Техник " се трансформира в най-голямата база на компанията в Европа. Средствата са употребявани за построяването на нов хангар, нови работилници и 6-етажна многофункционална постройка с офисна част. Разширението ще докара до увеличение броя на индустриалните линии.

Очаква се и повишаване на индустриалния потенциал с 60%. Новото оборудване на компанията може да обслужва до 8 тяснокорпусни самолета по едно и също време за главен ремонт и поддръжка, както и 1 аероплан в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага сложно обслужване, а две от индустриалните линии са планувани за изцяло боядисване. " Луфтханза Техник София " заема почти 64 хиляди кв. метра повърхност в региона на столичното летище.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР