За последната седмица руски изтребители Су-35 два пъти подложиха на

...
За последната седмица руски изтребители Су-35 два пъти подложиха на
Коментари Харесай

Американски колумнист: Отвърнете на руската заплаха в Средиземно море

За последната седмица съветски изтребители Су-35 два пъти подложиха на заплаха противоподводен аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати над Средиземно море, написа в Washington Examiner колумнистът Том Роугън. Командването на американската войска в Европа е длъжно да се вземе в ръце и да пусне изтребители за съпровождане за отбрана на своите екипажи.
Роугън написа следното: Както се предполагаше, руснаците ревизират боеспособността на американските военни на фона на пандемията от ковид. В този съответен случай руснаците пробват дали ще съумеят да нарушат следенето на съветските подводници в Средиземно море, чийто брой през последните години внезапно набъбна. За разлика от неотдавнашните игри покрай Аляска, случаите в Средиземно море могат да слагат под опасност живота на американци.
Според формалното прессъобщение на американската войска, съветският Су-35 направил " високоскоростна маневра ", съкращавайки дистанцията до самолета Р-8А до към 25 фута (около 8 метра), създавайки за Р-8А турбулентен шлейф и изпускайки пред него реактивни газове.
Ясно е за какво руснаците не желаят Р-8А да лети над морето. По-скоро тъй като тези американски самолети, основани на военноморското летище Сигонела в Сицилия, наблюдават водата към Северна Африка и Сирия. Всеки път обаче, когато съветските прехващачи подлагат на заплаха Р-8А, ние рискуваме да загубим девет американски живота.
Руската тактика наподобява допуска, че нейните екипажи няма да се спрат, до момента в който не им свърши горивото или не им дадат отпор. Значи Съединени американски щати би трябвало да пуснат по този начин наречените " бойни въздушни патрули за прикриване на активи с огромна полезност ". Това пък значи, че Р-8А ще бъдат съпровождани от изтребители на Военноморски сили или Военновъздушни сили на Съединени американски щати. И в случай че нашите европейски съдружници са подготвени да се опълчват на съветската експанзия, тази задача биха могли да я изпълнят изтребители на НАТО.
Когато аз се свързах с Военноморски сили и се поинтересувах за какво Р-8А летят без съпровождане, ми дадоха отговор, че бъдещи интервенции " не се разискват " кардинално, написа Роугън.
Първо, Военновъздушни сили на Съединени американски щати имат две изтребителни ескадрили F-16 в Северна Италия – те могат да съпровожда Р-8А с дозареждане с гориво. При нужда една ескадрила може да бъде пребазирана в авиобазата " Инджирлик " в Турция, което е малко по-северно от Сирия и Средиземно море. Като опция може да бъдат задействани всички елементи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Ирак или Сирия.
Ако пък Пентагона фактически желае да се покаже, той даже може да трансферира ударна авионосна формация отпред с кораба " Дуайт Айзенхауер " от Арабско море в Средиземно море. Той може да върне в Средиземно море авионосецът " Хари Труман ", който напълно скоро се върна оттова. В това отношение е показателно, че съветските осъществявания започнаха едвам откакто от Средиземно море си отпътуваха " Труман " и неговото авиокрило. Руснаците знаят, че техните сили даже и добре екипираните Су-35 могат да работят доста по-свободно, когато наоколо ги няма смъртоносните военни платформи на Съединени американски щати.
Не си коства да им се дава подобен тласък, уверен е Роугън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР