За последната половин година задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите

...
За последната половин година задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите
Коментари Харесай

Застраховка Гражданска отговорност поевтиня с 15% за половин година

За последната половин година наложителната застраховка "Гражданска отговорност " на колите поевтинява с 15%. С повече от 30 на 100 е паднала цената на застраховката за година и половина, след банкрута на застрахователната компания "Олимпик ".

Конкурентната среда и опитът на водачите въздействат в най-голяма степен върху цената на полицата изяснява пред БНР застрахователният специалист Милен Петков.

"Борбата за клиенти е посредством цената на застраховката. И не на последно място – вкараха всички застрахователи един режим за оценка на риска. Новите водачи в множеството компании са със завишение, т.е. приема се, че това са рискови водачи, които надлежно заплащат по-висока цена ", сподели той.

От друга страна след банкрута на застрахователната компания "Олимпик " през 2012 година при застрахователите има насъбран финансов буфер поради условието на регулатора да усилят финансовите си запаси, което разрешава последователното поевтиняване на застраховката.

Освен това пазарът е изчистен от така наречен румънски проблем.

"Това бяха български коли, с българска регистрация, които непрекъснато се управляваха в Румъния. Оттам идваха високи вреди. И застрахователите също откриха механизъм да лимитират тези продажби ", сподели Петков.

Според експертните прогнози системата "бонус-малус " за диференциацията в цената на застраховката няма да проработи и тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР