За последната година украинският президент Володимир Зеленски прави виртуални участия

...
За последната година украинският президент Володимир Зеленски прави виртуални участия
Коментари Харесай

Оскарите не дадоха на Зеленски да говори пред Холивуд


За последната година украинският президент Володимир Зеленски прави виртуални участия на най-важните награди по света, кино фестивали и даже нюйоркската стокова борса. Но когато става въпрос за ефирно време на – Зеленски беше посрещнат с отвод.

За втора поредна година филмовата Академия не разрешава да направи изказване пред най-важните лица в Холивуд. Надеждата беше, че след участията му на „ Берлинале “ предишния месец, това ще му бъде позволено и за Оскарите.

Според източници на „ Варайъти “ украинският президент е изискал от Академията да му бъде отделено малко време, само че са му отказали. Официален коментар от екипа зад Оскарите няма.

Желанията на Зеленски идват на фона на последни изследвания в Съединените щати, които сочат, че поддръжката на американците за даването на оръжия за Украйна е спаднала през последните месеци.

Какви са доводите?

На миналогодишните Оскари продуцентът на предаването Уил Пакър отхвърли присъединяване на Зеленски. Източници показват една от най-необичайните аргументи – терзанието е, че Холивуд обръща внимание на Украйна, където засегнатите от военния спор са с бял цвят на кожата.

В контрастност с това Холивуд е пренебрегнал досега всички войни по света, в които наранени са цветнокожи хора.

Пакър не е дал отговор на молбата за коментар от „ Варайъти “.

За тази година аргументите за отхвърли не са ясни, само че обичайно Академията избира да обръща внимание на проблемите в промишлеността и да страни от политически обръщения.

Академията не е единствената кино институция, която е отказала изява на Володимир Зеленски.

През септември екипът на украинския президент се свърза с уредниците на филмовия фестивал в Торонто, само че присъединяване му беше отказано. Говорител на събитието съобщи, че публично пояснение няма да бъде обещано, тъй като „ организацията не разяснява персонални диалози с държавни публични лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР