За поредно пътно безумие, при което млад водач уби 16-годишната

...
За поредно пътно безумие, при което млад водач уби 16-годишната
Коментари Харесай

16-годишна загуби живота си, защото никой не иска да сложи легнали полицаи край Самоков

За следващо пътно безумство, при което млад лидер умъртви 16-годишната си другарка, описа бТВ. Историята е отпреди към седмица, само че стана известна вчера (в деня, в който различен млад лидер с брошура на 12 дни умъртви себе си и майка си, изпреварвайки камион, б.р.).

Безумните гонки се провеждат на пътя Самоков – Говедарци. А съдбовният случай с момичето се случва вечерта на 23 ноември в село Маджаре. Зад кормилото на единия автомобил е 20-годишен юноша от село Говедарци. В другия пътуват 16-годишната потърпевша и приятелят й, който кара.

Забележително е, че двете коли са заснети от улична камера в село Мала черква да минават със скорост към 170 км/ч. Неособено учудващо е, че при тази скорост единият водач губи надзор над автомобила и се блъска в дърво: зверският удар е на прав сектор в обитаемо място - в Маджаре.

Непълнолетното момиче издъхва на място, а 20-годишният ѝ другар е настанен в столична болница с голям брой контузии, пострадвания и заплаха за живота, добавя медията.

Пожарникари са рязали ламарини, с цел да ги извадят. Вторият водач изключително " доблестно " бяга от местопроизшествието, без да окаже първа помощ.

Според локалните поданици най-вероятната причина за гонката е спор сред двамата водачи.

" Въпросът е, че няма по какъв начин да спрем и ограничим сходни гонки, тъй като не можем да сложим легнали служители на реда, законът не разрешава да бъдат сложени по тази пътна мрежа ", казва пред бТВ кметът на с. Мала черква Ивайло Петров.

Думите му удостоверява и кметският наместник на с. Маджаре Христина Деянова.

" Всекидневно се кара с несъобразена скорост. Моят предходник подаде молба до АПИ дружно с подписка от жителите на селото. Общината също искаше нейното подпомагане за слагане на легнали служители на реда. До момента отговор няма ", казва тя.

АПИ мълчи и даже не реагира, а Деянова споделя: " Явно не можем да разчитаме на самоконтрола на водачите ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР