За поредна вечер снощи хиляди души се събраха в центъра

...
За поредна вечер снощи хиляди души се събраха в центъра
Коментари Харесай

Хиляди протестираха отново в защита на парк Пирин

За поредна вечер нощес хиляди души се събраха в центъра на столицата, с цел да изразят недоволството си от решението на ръководещите за промени в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ", които ще дадат опция за застрояване на 48% от територията му. Протестиращите се притесняват, че с измененията в проекта няма да бъде издигнат единствено втори кабинков въжен превоз в ски зона Банско, както дават обещание ръководещите, а това ще отвори вратата на огромно строителство.
Протестиращите за шести път в София, блокираха за към 40 минути кръстовището на " Орлов мост " в столицата. Шествието през днешния ден потегли от Министерски съвет, след което се раздели на две, като една част от хората минаха по бул. " Дондуков ", а другите по " Цар Освободител " и се събраха на " Орлов мост ". Движението беше спряно от към 19.40 до 20.20 часа. След това част от протестиращите се насочиха към Българска национална телевизия, където стояха към 20 минути. Шестият митинг в отбрана на парк " Пирин " беше подсилен в 17 български града и 11 в чужбина, измежду които Белрин, Брюксел, Виена, Лондон, Скопие и други
Протестиращите не престават да упорстват за анулация на решението на държавното управление от 28 декември 2017 година, с което се разрешава застрояване на 48% от територията на Националния парк " Пирин ", както и за оставка на министъра на околната среда Нено Димов, който предложи това. Другото им искане е да бъде разгласен действителният притежател на концесионера на ски зоната на Банско " Юлен " и да бъде осъществен одит на концесията от интернационален инспектор и с присъединяване на гражданското общество.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР