За поредна вечер граждани излязоха на протести в редица градове

...
За поредна вечер граждани излязоха на протести в редица градове
Коментари Харесай

Блокади и призиви за оставка белязаха поредната вечер на гражданското недоволство

За поредна вечер жители излязоха на митинги в редица градове на страната. Те се оповестиха против високите цени на горивата, обществената неправда и настояха за оставка на държавното управление, предадоха кореспондентите на .
За 25-и път майките на деца с увреждания излязоха под прозорците на властта с искане вицепремиерът Валери Симеонов да напусне поста си в кабинета " Борисов 3 ". Майките и хората, които ги поддържат, се насочиха и на обичайно шествие по софийските улици.
Междувременно недоволни против цените на горивата от Перник блокираха още веднъж Автомагистрала „ Люлин “ и пътен възел „ Даскалово “, като по този метод стопираха и придвижването през " Владая " . Със викания " Оставка " и " Мафия ", протестиращите се оповестиха и против ниския стандарт на живот и високите цени на горивата и настояха за разформироване на държавното управление.
Да кажат " Не " на ниските приходи и несправедливия стандарт на живот в страната, излязоха и жители на Варна. Въпреки че недоволните бяха много по-малко от предните дни, те ясно показаха своето отчаяние от политически партии. Протестиращите също по този начин се оповестиха за понижаване на цените на горивата и обявиха, че упорстват за оставката на заместник-министър ръководителя Валери Симеонов. Хората развяха флагове и носеха плакати с надписи „ Солидарността е нашето оръжие против властта “, „ Въстанието идва отвред “ и „ ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Атака " в батака “ .
В поддръжка на към този момент изразените претенции по места на митинги излязоха и в Сливен, и в Бургас. В морския град част от недоволните недоволстваха против мръсния въздух, а други се оповестиха против високите налози . Акциите и в двата града се чака да продължат и в утрешния ден.
В Добрич в това време протестиращите проведоха автомобилно шествие , като настояванията им се солидаризират с тези на жителите от другите градове на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР