За поредна измама, свързана с доставката на стоки и плащането

...
За поредна измама, свързана с доставката на стоки и плащането
Коментари Харесай

Нова измама с митнически такси! Искат банковата ви сметка, за да получите неизпратената си пратка

За поредна машинация, обвързвана с доставката на артикули и заплащането на митнически такси, алармираха читатели на TrafficNews . В последно време една от най-често срещаните техники е точно измамата посредством известие, при която потребителите получават подправени известия, сякаш от куриерски компании или митнически служби, с искане за заплащане на спомагателни такси за доставка на пратка.
Прочетете още
Читателят ни споделя, че преди няколко седмици е направил поръчка за няколко продукта от уебсайт „ Shein ”. Дни по-късно получава известие на телефона си, което гласи „ За вашия пакет се ползват митнически такси. За да продължите процеса на доставка посетете deliveryfast-pro.com ”. Влизайки в приложението на уеб страницата обаче вижда, че пратката му даже не е изпратена към момента. 

Понякога даже написа, че би трябвало да се работи неотложно, с цел да не бъде върната пратката или пък бъде наложена спомагателна санкция.

Както този път, по този начин и в други случаи постоянно се дава линк, който ви препраща към подправен уебсайт, в който написа, че с цел да освободите пратката си, то би трябвало да платите митническа такса, като е посочена и съответната сума, която постоянно варира сред 15 и 20 лв.. По този метод потребителите, които се заблуждават вкарват данните на кредитна или дебитната си карта, а по този метод измамниците получават достъп до банковата сметка.

За да бъде предотвратено това избягвайте да кликате върху линкове в известия, които не очаквате или ви наподобяват подозрителни. Ако имате подозрения, обадете се на формалния телефон на куриерската компания или проверете пратката си посредством формалния им уебсайт.

В никакъв случай не въвеждайте информация като данни на кредитна карта, ЕГН или друга значима информация в непроверени уеб сайтове.Ако получите сходно подозрително известие, най-добре блокирайте телефонния номер и изтрийте известието. Ако пък сте въвели данни на подправен уебсайт, проверете банковата си сметка за подозрителни транзакции и при съществуване на такива е целесъобразно да се свържете с банката си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР