За поредна година в местата за лишаване от свобода бе

...
За поредна година в местата за лишаване от свобода бе
Коментари Харесай

58 са първокласниците тази година в затворите у нас

За поредна година в местата за отнемане от независимост бе открита образователната година. В първият образователен ден в пандизите ще учат 860 лишени от независимост, 58 от тях - първокласници, научи Moreto.net

Участието в просветителния развой е непринудено, като то понижава и срокът на наказването. В системата на пандизите действат шест междинни учебни заведения и седем филиала към тях, образованието е от 1-ви до 12-ти клас.

Учебните проекти и образователните стратегии, по които се образоват наказаните лица, подхождат на държавните просветителни условия за придобиване на степен на обучение. Завършената степен на обучение, добитата подготовка по специалност или част от специалност се удостоверяват с документ, одобрен от Министерството на образованието и науката. Сред специалностите, по които се образоват лицата в местата за отнемане от независимост са: съществени и довършителни работи, озеленяване и цветарство, шлосерство, произвеждане на облекло и други

„ В пандизите лицата имат еднакъв достъп до реализираните просветителни и квалификационни действия. Днес в класните стаи ще влязат изявилите предпочитание да покачат образованието си и да придобият професионална подготовка. Пожелавам триумф и самообладание на всички “. Това съобщи основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов при разкриване на образователната година в пандиза в Ловеч. В града се намира първото учебно заведение в системата на местата за отнемане от независимост - Средно учебно заведение „ Димитър Митев “, в което за тази година са записани 72-ма ученика.

Най-висок е броят на учениците в София – 184 пандизчията, следвани от Стара Загора, където е и най-голямото учебно заведение в системата на пандизите. В единствения затвор за дами в Сливен ученичките ще бъдат 63, в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца –12, а в Поправителния дом за малолетни девойки към пандиза в Сливен ще има една ученичка. Според условията, настанените малолетни лица подлежат на наложително образование.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР