За поредна година Център за млади таланти ще поощри и

...
За поредна година Център за млади таланти ще поощри и
Коментари Харесай

Центърът за млади таланти в Бургас обявява своите награди за даровити деца и младежи

За поредна година Център за млади гении ще насърчи и отличи най-изявените си ученици, които са постигнали високи триумфи в своята област на национални и интернационалните състезания и са потвърдили своите умения, старания и неизменност, като раздаде годишните си награди и стипендии за даровити деца.
 Предвидените награди за поощряване на надарените ученици на Центъра за 2021 са: една парична стипендия в размер до 500 лв. за подкрепяне на развиването в определената сфера, една парична стипендия в размер до 400 лв. за покриване на разноски за участия в интернационалните надпревари и гратис едногодишно образование по желание за 3 деца/младежи в план на Центъра за млади гении през идната образователна година.
 В Бургас готвят интелигентна трафик система В Бургас готвят интелигентна трафик система
Договор за интегрирана система за ръководство на трафика в Бургас подписа локалната администрация. Той е на стойност над 1,9 млн. лв. без...
Важно изискване е претендентите да са се обучавали в Центъра за млади гении през образователната 2020/2021г. и да изпратят нужните документи за кандидатстване, които са поместени на, не по-късно от 15 май 2021 година на имейл. Документите могат да бъдат оставени и на място в Центъра за млади гении, гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4., а финалистите ще бъдат оповестени на 01.06.2021 година на уебстраницата на уредниците.
Център за млади гении отваря порти през далечната 2011 година и към този момент 10 години даровитите деца и младежи от Бургас и района имат опцията да натрупат надграждащи познания и да развиват заложбите си в разнородни креативен планове на изявени преподаватели в областта на изкуството и науката като: приложни изкуства, живопис и графика, фешън дизайн, музика, български, немски и британски език, математика, информатика, нови технологии, театрално изкуство, анимационно кино, илюстрации и комикси, екология и други. На възпитаниците се предлага отлична образователна база, работа в дребни групи с самостоятелен метод, нетрадиционни способи, приспособена към потребностите им работна стратегия, ерудирани преподаватели с висока подготовка, участия в интернационалните и национални олимпиади, състезания и надпревари, а за най-талантливите е обезпечено и гратис образование.
От 2016 година центърът е и член на European Council of High Ability (ECHA) и единственият в България европейски сертифициран център за работа с надарени деца и младежи. Той е и част от влиятелната интернационална организация ETSN – European Talent Support Network, мрежа за работа с надарени деца.
„ Горди сме, че към този момент 10 години имаме опцията да развиваме и поддържаме надарените бургаски деца. С отпущането на самостоятелни награди и стипендии на възпитаниците на Центъра ни желаеме да подтикваме децата и младежите да продължат да развиват дарбите си, да им помогнем да ги потвърждават в надпревари, олимпиади, шампионати и състезания и не на последно място да откроим триумфите им в дадена област. Искаме да им покажем, че имаме вяра в тях и че не би трябвало да се отхвърлят от фантазиите си! “, показа Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ и създател на Център за млади гении, гр. Бургас.
 Мисия – допустима: щастливо детство за повече деца в България! Мисия – допустима: щастливо детство за повече деца в България!
„ Първите седем години са основополагащи…, “ – нееднократно всеки от нас е чувал този израз. От страна на възрастнит...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР