За поредна година трябва да се адаптираме към нещо, което

...
За поредна година трябва да се адаптираме към нещо, което
Коментари Харесай

Мариян Беляков: Инфлацията рефлектира върху всеки един компонент от крайния продукт в туристическия сектор

За поредна година би трябвало да се приспособяваме към нещо, което не ни се е случвало до момента, инфлацията, икономическата рецесия ни постановат на всеки две седмици да преосмисляме част от тактиките си и от сметките си за зимния туристически сезон, означи в Българска национална телевизия " Денят стартира " Мариян Беляков - изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.

Инфлацията рефлектира върху всеки един съставен елемент от крайния артикул, като тя също е непредвидима сега. Опитваме се под някаква форма да дадем някаква относителна предвидимост на това, което нашите посетители следва да чакат през зимния сезон, уточни той.

Новото е, че е пусната в продажба въжен превоз карта до 20 ноември, която се продава на миналогодишни цени, и може да бъде употребена от датата на разкриване на сезона до датата на закриването му, като тя се задейства през първото прекосяване през турникетите. Цената е 75 лева дневна карта.

Според Мариян Беляков желанието за по-високи заплати на чиновниците не кореспондира с бизнес климата, бизнесът не може да устоя на непрекъснатото повишение.

Ние не можем да компенсираме всички покачвания на комунални разноски, в това число и на фонд " Работна заплата " и в последна сметка може би се чака от нас да натоварим крайния клиент с цялата тази разлика, пък в случай че създадем това, продуктите ще станат изцяло непродаваеми, акцентира изпълнителен шеф на " Пампорово " АД.

Мариян Беляков означи, че най-важното, с което служебният кабинет би могъл да подкрепи бизнеса им е да заложи удължената ставка за Данък добавена стойност от 9% с нейното разширено тълкуване, в това число и за достъпа до спортни уреди.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР