За поредна година традиционният видински панаир ще бъде превзет от

...
За поредна година традиционният видински панаир ще бъде превзет от
Коментари Харесай

За пореден път: Чалга до дупка на панаира във Видин

За поредна година обичайният видински панаир ще бъде високомерен от чалга, излиза наяве от оповестената от общината стратегия. Кметът Цветан Ценков е решил да облъчи популацията с мазни ритми по време на събитието, което другояче е със 100-годишна история. 
Панаирът ще се организира от 18 до 26 август. Всяка вечер от бившето военно отделение, наоколо до крепостта „ Баба Вида “, ще се чуват люти кючеци. Сред поканените реализатори доминират такива от западната ни съседка. На сцената глас ще извият сръбските звезди Миле Китич, Драгана Миркович и Бобан Здравкович, както и родните по-фолк фурии Меди и Камелия. 
За цвят в програмата е включен и Тото от СкандаУ. Ценков се е сетил, че има и хора, предпочитащи по-тежка музика, и е поканил и рок група. За да не изневерява на стила си въпреки всичко, това е бандата от някогашна Югославия Divlje jagode.
Много кметове у нас от години избраха да отстраняват чалгата на сходни изложби, чиято цел в действителност е представянето на продукцията на локални производители. Цветан Ценков обаче продължава да живее в предишното, което проличава и от положението на града, който е най-бедния у нас и в целия Европейски съюз. 
Вместо да вложи средства в възстановяване на инфраструктурата, привличане на вложители и откриване на работни места, той взема решение да пилее парите на данъкоплатеца за обилни чалга събития, правилен на правилото, че като няма самун, най-малко да има зрелища! 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР