За поредна годинa МВР е готово и стартира традиционната акция

...
За поредна годинa МВР е готово и стартира традиционната акция
Коментари Харесай

Комисар Мария Ботева: Стартирахме акция Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

За поредна годинa Министерство на вътрешните работи е готово и започва обичайна акция " Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя ". От края на месец август и началото на септември чиновници минават на оглед на цялата пътна мрежа, която е към учебните заведения и детските градини. Това заяви в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " комисар Мария Ботева от отдел " Пътна полиция ".

" Проверяваме положението на пътните знаци, на пътната маркировка, на огражденията, които са към учебното заведение и детските градини дали са в целокупност, дали имат някакви изкривявания или нарушение на целостта, и надлежно при нужда се обаждаме, изписваме и сигнални писма до тези, които стопанисват съответните пътни знаци и маркировка – това са кметовете на обитаемоте места, и надлежно дружно на оперативно равнище с нашите специалисти и тези от общините съумяваме да се подготвим по този начин, че в действителност първият образователен ден да подсигурява от тази страна сигурността на всички участници в придвижването по пътищата.

От друга страна при започване на образователната година подкрепяме учебните заведения и детските градини да си възнамеряват дружно с нас нашето присъединяване през образователната година в обучителния развой. Правим си дружно графици с Регионалните ръководства на образованието за нашите беседи в учебното заведение и за детските градини, тъй че да можем да приказваме за безопасността  на придвижването по пътищата с децата, и нещо доста значимо – с техните родители, несъмнено, когато има наставнически срещи, и с учителите ", разяснява комисар Ботева.

По думите й Министерство на вътрешните работи за трета поредна година ще осъществя и осведомителна акция, ориентирана към учебните заведения и детските градини: " Да напомним и да обменим опит и практическите си познания и умения с ръководителите на ученическите и детските групи, които през годината биха организирали пешеходни прекосявания в регионите на обитаемоте места. Законът за придвижването по пътищата категорично регламентиран при такива проведени пешеходни групи първото и последното дете да бъдат облечени с светлоотразителна жилетка, и надлежно има избрани условия по какъв начин да бъдат превеждани тези деца, тъй че колоната да не бъде подложена на някакъв риск, в случай че се наложи от единия тротоар да пресече при пешеходната пътека и да отиде на другия тротоар да вземем за пример.

И точно в най-опростен тип нашата осведомителна акция е ориентирана в тъкмо този аспект не толкоз към децата, а към учителите и ръководителите на групи, които през образователната година извършват тази активност да извеждат децата отвън учебната среда или отвън средата на детската градина ", изясни комисар Ботева.

Тя акцентира, че всички сме участници в придвижването по пътищата и това ни трансформира в хора, задължени да познаваме Закона за придвижването по пътищата: " И във връзка с дребните, децата отговорността на техните родители от най-ранна детска възраст да култивира с тях културата, да я построяват по верния метод, и да ги възпитават кое е вярното държание на пътя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР