За поредна година Лудогорец има за цел да влезе в

...
За поредна година Лудогорец има за цел да влезе в
Коментари Харесай

Европоходът на Лудогорец започва от Подгорица

За поредна година Лудогорец има за цел да влезе в групите на Шампионската лига. Вече два пъти разградчани съумяха да се доберат до същинската фаза на шампионата, само че през предишния сезон се препънаха рано-рано против Ференцварош, с който по-късно се срещнаха и в групите на Лига Европа. Днес " орлите " стартират европейската си акция с посещение на черногорския Будучност. Тимът на Павел Върба е безспорен любимец, само че домакините от Подгорица имат вяра, че са способни да поднесат изненада.

Лудогорец не наподобява в оптимална форма. Отборът загуби от Локомотив (Пловдив) мача за Суперкупата на България, а по-късно беше затрит от Ботев (Враца) на старта на шампионата. Във втория кръг обаче разградчани разгромиха Славия с 3:0 и си върнаха самочувствието. Подценяване против Будучност сигурно няма да има, тъй като спечелилият ще се дефинира в един мач, а който надделее, ще се изправи против датския Мидтиланд на Божидар Краев.

В групата на Лудогорец попаднаха Клаудиу Кешерю и Жоржиньо, които изкараха карантина поради COVID-19. Те обаче ще влязат в игра единствено в краен случай. На вратата ще е Ренан, а четиримата в отбрана ще са Сисиньо, Козмин Моци, Драгош Григоре и Антон Недялков. Аут за дуела е контузеният Георги Терзиев. Стефан Баджи и Алекс Сантана ще са двойка вътрешни халфове, а зад тарана Марин Ихиньо ще работят Мавис Чибота, Каули и Бърнард Текпетей.

В Будучност са наясно, че разликата в класите е сериозна и ще заложат на внимателна тактичност, като ще се надяват да санкционират възможна неточност в защитата на " орлите ". Старши треньорът Младен Милинкович няма да може да употребява санкции нападател Драшко Божкович, а новото попълнение Велизар Янкетич е с контузия. Черногорците са упражнявали дузпи, само че ще би трябвало да имат и много шанс, с цел да удържат бързите крила на Лудогорец.

" Ще създадем всичко, с цел да стигнем до втория кръг. Лудогорец е сериозен тим, с огромен брой качествени чужденци. Знаем мощните им страни, само че имат и недостатъци, които ще се опитаме да използваме. Ще бъде мъчно, само че ще се борим. Трябва да намерим точния баланс сред офанзива и отбрана, както и да бъдем търпеливи ", съобщи звездата на тима Милош Райчкович.

Досега Лудогорец три пъти е отпаал на старта на пресявките за Шампионската лига. През 2013 година, при дебюта си в евротурнирите, " орлите " отстъпиха трагично на Динамо (Загреб). През 2016-а пристигна най-големият неуспех на отбора от Разград - елиминация от молдовския Милсами, а през 2019-а тимът загуби на два пъти от Ференцварош.

Шампионска лига, квалификации:

БУДУЧНОСТ (ПОДГОРИЦА) - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

БУДУЧНОСТ (4-3-3): Драгойевич; Вукчевич, Чукович, Аджич, Секулич; Миркович, Райчкович, Терзич; Гърбич, Иванович, Морайтис
Старши треньор: М. Милинкович
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Ренан; Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков; Баджи, Сантана; Чибота, Каули, Текпетей; Марин
Старши треньор: П. Върба

СЪДИЯ: Ференц Карако (Унгария)
СТАДИОН: " Градски ", Подгорица
НАЧАЛО: 21:00 часа

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР