За поредна година БНТ си поставя за цел да развесели

...
За поредна година БНТ си поставя за цел да развесели
Коментари Харесай

Празнични концерти в духа на Коледа в ефира на БНТ 1

За поредна година Българска национална телевизия си слага за цел да развесели феновете в празничните дни, да внесе коледен уют в домовете и да сгрее душите и сърцата с тематични коледни концерти. Обществената телевизия ще излъчи в ефира си вълнуващи осъществявания на надарени родни звезди, каквито са Любо Киров, Орлин Павлов, Владимир Ампов – Графа, Михаела Маринова, Поли Паскова, Станислав Сланев – Стенли. В празничната музикална стратегия на Българска национална телевизия 1 намират място още произведения на Андреа Бочели, Лучано Павароти, Дейвид Гарет и други.

В навечерието на Бъдни вечер (24 декември) от 20:30 ч. феновете на Българска национална телевизия ще се насладят на грандиозния концерт на Любо Киров от зала „ Арена Армеец ” - „ Целуни ме “. В него поп здездата извършва едни от най-големите си шлагери, измежду които „ Всички пътища водят към теб “, „ Целуни ме ”, „ Ти можеш ”, „ Както преди ”, „ Летим ”, „ Ако в миналото ”, „ Има ли цветя ” и други Специални посетители на Любо Киров по време на спектакъла са сътрудниците му Михаела Маринова, Орлин Павлов, Владимир Ампов – Графа и Станислав Сланев – Стенли.

В първия ден на Рождество (25 декември) от 13:30 ч. Българска национална телевизия 1 ще излъчи юбилейния концерт 75 години отбор „ Гоце Делчев “. По-късно в същия ден – от 19:00 ч. следва празничния театър на Гвардейския внушителен духов оркестър, с присъединяване на Детския радиохор. Шоуто ще зарадва феновете с известни и обичани мелодии и доста музикални изненади. В 22:05 ч. за прелестен свършек на коледния ден, феновете ще видят още концерта на златния глас Андреа Бочели – „ Една нощ в Сентрал парк ”.

Във втория ден на Рождество (26 декември) от 12:30 ч. по-традиция публичната телевизия ще излъчи празнично Коледно матине със солисти Еделина Кънева, Орлин Горанов и Мария Илиева. Музикалното събитие още веднъж ще предложи на публиката красива музика, майсторски осъществявания и неповторимо въодушевление. Заедно със солистите на сцената на зала „ България “ ще се изяват и учениците на НМУ „ Любомир Пипков “. Младежката филхармония „ София ” с диригент Славил Димитров ще е музикалният хазаин, а солисти от учебното заведение и Младежката хорова шапка също ще пеят на концерта. Ще прозвучат „ Joy to the world “ от Хендел, „ Panis Angelicus “ от Цезар Франк, „ Noel “ от Адолф Адам, „ Тиха нощ, свята нощ “ от Грубер, „ Лешникотрошачката “ от Чайковски и други. За първи път на софийска сцена ще прозвучи авторската ария на Славил Димитров „ Коледна звезда “.

 

Тази година събитието дава късмет за изява на младите музикални гении дружно с одобрените имена. Концертът е под патронажа на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Организира се от съдружие „ Избери България “ и се завръща в зала „ България “ в София.

Празничната стратегия на Българска национална телевизия 1 продължава с превъзходното музикално зрелище на поп артиста Орлин Павлов. От 20:30 часа публичната телевизия ще предложи на феновете музикалния му театър от зала „ България “ – „ Само една нощ ”. В него вземат участие Биг бенда на БНР, чийто диригент е Антони Дончев и Женски хор „ Ваня Монева “ с диригент Ваня Монева. За още по-голямо задоволство на феновете, програмата е допълнена от пиесите: „ Jingle Bells Jazz ”, „ Живи митове “, “Almost like being in love ”, „ Заедно “, „ Chicago ” и други, на режисьора Васил Къркеланов.

На празничния 27 декември (вторник) от 12:30 ч. в ефира на Българска национална телевизия 1 ще се излъчи концерт на фантастичният Ансамбъл „ Чинари “. Късната празнична стратегия продължава в 20:30 ч. с концерт на недостижимия тенор Лучано Павароти. Ще прозвучат мелодии, които постоянно ще помним, в допълнение с кадифените гласовете на приятелите му Браян Адамс, Джорджа, Андреа Бочели и други В края на деня, феновете ще чуят още осъществяванията на рок легендата Ринго Стар и „ Дъ Раундхедс “ от 00:15 ч.

На 28 декември (сряда) в 12:30 ч., меломаните ще имат възможонстта да се насладят на златните шлагери на Поли Паскова. От 22:00 ч. очаквайте концерта на виртуозния Дейвид Гарет – „ Рок симфония “ от Берлин, който ще предложи невероятна страст и шлагери за всички времена! За край на най-магичните дни от годината в 0:15 ч., феновете ще чуят американската певица и композиторка Нора Джоунс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР