За пореден ужасяващ случай на насилие в детска градина, съобщи

...
За пореден ужасяващ случай на насилие в детска градина, съобщи
Коментари Харесай

ЗЛОВЕЩО: Възпитателка в частна забавачка без лиценз прати дете в болница с ритник в слабините

За следващ отблъскващ случай на принуждение в детска градина, заяви майка на съществено потърпевшо дете, като разгласи кошмара обществено в обществените мрежи. Татяна Узун е родител на 5-годишно момченце, което праща против солидна месечна такса, в частната " Цветна градина Монтесори " от септември предходната година. 

На 7 ноември обаче спокойствието й, че детето е на несъмнено място, секва, откакто получава позвъняване от възпитателката с несвързани фрази, че нещо неприятно се е случило с 5-годишния й наследник Ади. Когато отива на място, на улица " Джовани Горини " 3 в центъра на София, схваща, че детето е за незабавна хоспитализация след нечовешко принуждение, упражнено върху него. 

Детенцето е приведено за незабавна интервенция в Институт " Пирогов " с разкъсвания и хематоми по члена след жесток ритник от въпросната " педагожка ", която неуместно твърди, че то просто е прищипало слабините си.



Момченцето е било със заменени облекла. И освен това - половият му орган е бил " завързан " с пай тоалетна хартия под слиповете, до момента в който детето още е кървяло. 

Родителите на потърпевшия хлапак към този момент са завели дело и против възпитателката, и против директорката на така наречен образователно заведение, което в представянето си твърди, че работи по новаторски и щадящи способи поверените му хлапета. 

Репортер на Lupa.bg се свърза с директорката на заведението Цвета Борисова, която съобщи, че готви ответно дело против майката Татяна Узун за уронване на престижа на детското заведение. 


Директорката на детския център 

" Защото написаното от нея е много неточно. Няма нищо потвърдено, единствено изказвания на майката. Затова мисля да си диря правата по правосъден ред ", сподели тя. На въпрос къде се разминава истината сред претърпяното от майката на дребното момченце и фактическата обстановка, тя съобщи, че нямало да разяснява. Имало следствие, а възпитателката, предизвикала този призрачен сън, била арестувана директно след " случая ". 

Борисова твърди още, че след хирургическата намеса на детето в столичния незабавен институт, фамилията направило поръчка да го върне в детския център. 

" Имало е някаква интеракция, с цел да се случи това. Детето се държи нападателно по отношение на учителите ", прибавя директорката. И твърди, че то не е потърпевшо от удар на въпросната. 

Цвета Борисова призна, че лиценз за двете здания на въпросната " Цветна градина Монтесори " няма издадени от МОН. Затова и заведението не било " детска градина ", а " детски център ". Последната иснпекция, по думите й, от РЗИ е била в границите на актуалната година. 

Двете здания одобряват целодневно деца от 2010 година против сумата от 650 лв., сочи още нашата информация. 

Ето и целия роман на майката:

" Много се двоумих дали да споделя с този пост какво се случи с огромния ни наследник неотдавна в една от “хубавите ” частни детски градини в центъра на София, и в случай че не беше наглото държание на директорката и въпросната учителка, евентуално щях да си замълча. Все отново взех решение да споделя за всички родителите, които имат интерес и/или имат намерение да посещават тази детска градина да вземат по-добро осведомено решение.

Действието се развива в частна детска градина “Цветна градина Монтесори ” филиал на улица Джовани Горини 3, която Адриан посещава от септември 2021 г с шеф Цвета Борисова. На 7 ноември малко след 17 ч получавам позвъняване от една от двете дежурни учителки Василка, в което тя стартира с “Няма ли да си дойдете да си приберете детето? ”. Бях доста учудена защото часът е 5 следобяд, а ние всяка вечер прибираме детето сред 17:30 и 18:00, детската градина работи до 18:00.

Обясних, че съм на път и попитах дали нещо се е случило, с цел да ми звънне.

Учителката Василка внезапно стартира да приказва доста несвързано, “той ме удари по крайници, аз единствено си изпънах крайници, ами той се удари… има кръв… ”. Живеем наоколо, изтичах с 5 месечната ни дъщеричка в бебеносеща раница до градината. Наближавайки градината чух въпросната дама да му се кара на двора “ти какво си мислиш и на мен ми е обидно да ме ритат ”.

По думите на тази жена спора се е получил поради яке и Ади я ритнал по крайници. По нейни думи тя “само леко си е изпънала своя крайник към него ”. Свалих му гащите и видях парче тоалетна хартия залепена с лепенка на пениса му. Разлепих и видях, че към момента кърви. Забелязах, че е преоблечен в други гащи и панталон, а дамата ми подаде мокрите му облекла с думи, че ги е била изпрала. Тръгнахме към Пирогов където постъпихме с раздрано контузна рана, кръвонасядане, хематоми на пениса (копирано от епикризата). Наложи се незабавна интервенция и четиридневен престой. Месец по-късно той към момента е у дома и се възвръща с разнообразни медикаменти.

С цялата си безочливост въпросната учителката и директорката в началото се пробваха да омаловажат случилото си, по какъв начин при момчетата това постоянно се получава, особенно в случай че не са били “забелени ” добре и по какъв начин даже те самите могат да “се прищипят с ластика на гащичките ”. Бях в потрес, разкъсано- контузна рана и хематоми не се получава от “прищипано с гащички ”.

Жената си е изпуснала нервите и е пратила 5 годишно дете с ритник в Пирогов. Аз се запитвам, в случай че нямаш здрави нерви, за какво избираш да работиш с деца? Аз се запитвам тази дама осведомена ли е с съответни ненасилствени способи, какво се прави, когато едно дете не слуша? Та те са деца, ясно е, че ще има моменти, когато прекрачват граници и ние възрастните ще обрисуваме границите на държанието им с топла решителност а не с ритници до Пирогов чак до операционна.

В тази детска градина располагат с празна стая, където поставят непослушни деца да се успокоят. Аз се запитвам, за какво в случай че имат такава стая, моето дете не е бил заловен подмишнички безвредно и не е бил комплициран в тази стая, а е бил ритнат в слабините?

Искрено се надявам, това, че в София по въпроса с детските градини търсенето е повече в сравнение с предлагането и няма задоволително места да не им разреши да си мислят, че могат да осакатяват децата и ще им се размине.

Директорката ни сподели, че не може да посещаваме повече тази градина тъй като “се е натрупало напрежение ”. И без да ни го споделя не бих им поверила повече децата си! Сега ние ще би трябвало да работим с физическите и психическите последици от тази частна градина ". 

Редакцията на Lupa.bg ще продължи да следи кошмарния случай и насочва зов към родителите, чиите деца не са се класирали за места в общинските детски градини, да проучат лицензирането на частните детски центрове, в които записват малчуганите. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР