За пореден път велинградчани ще излязат на протест срещу безводието

...
За пореден път велинградчани ще излязат на протест срещу безводието
Коментари Харесай

Напрежение и протести заради сухия режим във Велинград

За следващ път велинградчани ще излязат на митинг против безводието в СПА-столицата. Тази вечер от 18,00 часа наранени от казуса ще излязат демонстративно на централния площад с туби за вода в ръце. Ако няма кой да им сипе, се гласят да си налеят от Чашата, написа Марица Пазарджик.

Недоволните ще се възползват от всеобщото скупчване на хора поради продължаващите Велинградски празници на културата в опит да привлекат публично внимание към казуса, който ги мъчи от години. Странното е, че постоянно провеждат митингите си единствено във Facebook, без да подават наложителните за такива събития уведомления до общината и без да желаят позволение.

Това стана мотив за конфликтите им с полицията нощес, когато се пробваха да блокират придвижването на изхода на Велинград към гара Костандово. Един от участниците беше задържан за 24 часа за несъблюдение на полицейски разпоредби и нападателно държание. При опит да го отбрани в конфликт с униформените влезе и жена, която обаче не е задържана.

Дълголетният изсъхнал режим ражда и нов локален фолклор. Едни дават предписания по какъв начин се цялостни биберон с бира, други демонстрират по какъв начин учат пералните си да работят с капкомер. Веселата страна на нещата обаче е единствено дотук. Почти няма ден без повреди и прекъсване на зареждането, а това резонно е изнервило локалните до краен лимит.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР