За пореден път въвеждането на системата бонус-малус се отлага, този

...
За пореден път въвеждането на системата бонус-малус се отлага, този
Коментари Харесай

Системата бонус-малус по Гражданска отговорност за пореден път се отлага

За следващ път въвеждането на системата " бонус-малус " се отсрочва, този път за март 2020 година, излиза наяве от известие на Комисията за финансов контрол (КФН).

След неуспеха на предходния опит на ведомството за въвеждане на системата в края на 2018 година, през ноември тази година надзорът показа нов вид, който трябваше да започва на 1 януари 2020 година В сряда обаче комисията разгласи, че след настоящето публично разискване ще се направи второ такова, като обнародването на съответните наредби в Държавен вестник " се чака да се реализира не по-рано от месец март 2020 година ".

КФН предлага нарушителите на пътя да заплащат с до 400% по-скъпа застраховка " Гражданска отговорност " от 1 януари 2021 година, а изрядните водачи да употребяват отстъпка в полицата до 25% (или 23%).

Според главния вид на КФН всички водачи ще стартират на чисто (с базова цена на застраховката), като за задачите на системата ще се засичат нарушаванията им след 1 януари 2020 година В случай че за 12 месеца водачът няма нито едно от изброените нарушавания или закононарушения в таблицата на КФН, той ще попадне в първия от общо пет бонус класа, които ще поевтинят застраховката му. За първата година отстъпката е 12% от цената, за две " безгрешни " години тя е 15%, а по-късно надлежно 18%, 20% и 23% при пет години без прегрешения на пътя.

В същото време, в случай че лидерът направи нарушаване, той ще попадне в един от 9-те малус класа според от тежестта на провинението. Наказателните точки усилват наградата с от 25% до 300%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР