За пореден път в училища в Скопие са пристигнали сигнали

...
За пореден път в училища в Скопие са пристигнали сигнали
Коментари Харесай

Сигнали за взривни устройства в училища в Скопие

За следващ път в учебни заведения в Скопие са пристигнали сигнали за сложени взривни устройства, от Министерство на вътрешните работи в Република Северна Македония прецизират, че са подхванати ограничения за безвредно изтегляне и на четирите учебни заведения и се организират антитерористични инспекции, оповестяват македонските медии.

Премиерът на страната Димитър Ковачевски дефинира протичащото се като хибридни офанзиви, които неслучайно са ориентирани към учебните заведения, „ тъй като хората са най-чувствителни към учебните заведения, там учат децата им “.

„ Министерство на вътрешните работи естествено се намесва, секторът за електронна престъпност естествено ревизира всички вероятни данни съгласно компетенциите си, с цел да разбере от кое място идват тези подправени сигнали. Надявам се, че тези, които вършат това, ще осъзнаят, че Европа би трябвало да живее в мир, а не в боязън и неустановеност “, сподели Ковачевски в отговор на журналистически въпрос.

За шести път сигнали за сложени взривни устройства се получават по мейл в учебни заведения в Скопие, инспекциите на Министерство на вътрешните работи до в този момент демонстрираха, че това са подправени информации, а арестуваният под подозрение, че е забъркан в заканите, бе освободен след няколко часа, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР