За пореден път турски боен дрон направи на пух и

...
За пореден път турски боен дрон направи на пух и
Коментари Харесай

Руската военна техника отново бе затрита от турски дрон, този път в Донбас

За следващ път турски военен дрон направи на пух и прахуляк съветската военна техника. За първи път обаче това се случва в Украйна. До момента бяхме привикнали тези фрагменти да ги виждаме в Сирия или Азербайджан.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили популяризира информация за първото бойно потребление на турския дрон „ Байрактар”. Киев и Анкара, както е известно, си сътрудничат в отбранителната сфера и Турция въоръжи украинските сили с най-модерните си военни дронове.

Киев не разкри повече детайлности за офанзивата. Знае се, че най-малко една гаубица е била унищожена, а цел на офанзивата с дрона са били проруски сепаратисти в Донбас. Кремъл се уплаши от продажбата на турски дронове на Украйна и съобщи, че тази военна договорка може да „ дестабилизира обстановката в Източна Украйна”.

Русия окупира нелегално украинския полуостров Крим през 2014 година, а също така оказва помощ на сепаратистите, водещи война против украинската войска в Източна Украйна. Турция, сходно на другите страни, не признава противозаконната съветска окупация. Сраженията сред украинските държавни сили и проруските сепаратисти в Донбас са довели до гибелта на над 13 000 души от 2014 година насам, съгласно данни Организация на обединените нации.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР