За пореден път стотици полети от и до Германия са

...
За пореден път стотици полети от и до Германия са
Коментари Харесай

Поредна стачка на летищата в Германия засегна полети до София

За следващ път стотици полети от и до Германия са анулирани поради продължаващите стачки на служащите. В понеделник летищата в Берлин, Бремен и Хамбург останаха блокирани, вследствие на което всички планувани полети от там до София няма да се извършват.

Летището в Берлин заяви, че близо 200 полета са анулирани, което ще засегне към 27 хиляди пасажери.

Еднодневната " предупредителна стачка " на чиновниците ще продължи до 05:00 часа сутринта на 14 март. Профсъюзът Ver.di упорства за нарастване на заплатите на служащите с 10,5%, което да помогне на чиновниците в обществения бранш да преодолеят инфлацията. Работодателите до момента са предложили нарастването да бъде общо 5% с включено еднократно възнаграждение в размер на 2500 евро за всеки чиновник. Профсъюзите обаче отхвърлят предлагането и считат, че то е незадоволително.

Последните протестни дейности се организират на фона на сложни договаряния сред всички участници в процеса, като идващият кръг от полемики би трябвало да стартира на 27 март.

Това са следващите демонстрации, които блокират част от въздушния превоз в Германия. Преди месец друга в страната и провокира анулацията на съвсем всички пътнически полети в Германия. А в края на февруари съвсем всички полети, излитащи от Кьолн-Бон, и огромна част от тези на летище Дюселдорф бяха по същите аргументи.

Германия обаче не е единствената страна, наранена от стачки. Във Англия стотици хиляди хора, в това число учители, академични преподаватели, машинисти на влакове, проведоха протестни дейности предишния месец, с цел да изискат по-високи заплати, които да покрият възходящите разноски за живот.

Във Франция повече от един милион стачкуващи излязоха на шествие предходната седмица против проекта на държавното управление да усили пенсионната възраст от 62 на 64 години. Очаква се стачките в страната, които прекъснаха полети, влакове и публичен превоз, да се възобновят в сряда, когато се чака предлагането да бъде прегледано от законодателите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР