За пореден път ставаме свидетели на потресаващ случай на жестокост

...
За пореден път ставаме свидетели на потресаващ случай на жестокост
Коментари Харесай

Славов зове за пълно и обективно разследване на случая с обезобразеното момиче

За следващ път ставаме очевидци на поразителен случай на свирепост към жена, която е безчовечен измъчвана от своя другар. Това написа във Facebook правосъдният министър Атанас Славов по отношение на измъчваното момиче от Стара Загора.

Той показва, че би трябвало да бъдат регистрирани редица фактори при разглеждането на проблема - уязвимостта и младостта на жертвата, публичната заплаха на причинителя, характерът и жестокостта на осъщественото закононарушение.

Призовавам самостоятелните проверяващи органи да проведат цялостно, обективно и задълбочено следствие на събитията , като се употребява целият инструментариум на закона, с цел да защитят почтената жертва и публичния интерес, упорства Славов.

Той обаче отбелязва, че представителите на някои политически сили не са подкрепили цялостния законодателен пакет от ограничения за предварителна защита, очакван в Закона за отбрана от домашното принуждение, като са употребявали популистки лозунги и са насадили страхове.
 Стотици сечения с макетен нож, строшен нос и нула номер – лека телесна щета
Стотици сечения с макетен нож, строшен нос и нула номер – лека телесна щета

Извършителят е пуснат под парична гаранция от Окръжния съд в Стара Загора

Правосъдният министър бе безапелационен, бе насилието, учредено на пола, не би трябвало да среща институционална неангажираност и политическа корист с казуса.

Апел във връзка със случая насочи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Във Facebook той съобщи поддръжка за потърпевшото момиче и прикани жителите на града да изразят позицията си против насилието в понеделник.
 Прокуратурата ревизира лека ли е телесната щета на обезобразеното момиче
Прокуратурата ревизира лека ли е телесната щета на обезобразеното момиче

За да реши дали да изиска отново арест за причинителя

" Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и експанзията, които ни заобикалят. Липса на образование, просвета, морал, изопачен шовинизъм! Стига толкоз! Като жители би трябвало да покажем, че сред нас няма място за сходни прояви! ", безапелационен бе градоначалникът.

Припомняме, младата жена е в болница, откакто с макетно ножче и има сечения по ръцете, краката и гърдите, поради които са ѝ направени 400 шева. Съдът обаче квалифицира действието като лека телесна щета и нападателят бе пуснат на независимост под парична гаранция.

Впоследствие наблюдаващият прокурор назначи за прецизиране на типа и характера на пострадванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР