За пореден път София се справи отлично на малките матури,

...
За пореден път София се справи отлично на малките матури,
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: София държи палмата на първенството на малките матури

За следващ път София се оправи чудесно на дребните матури, разгласи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Ваня Кастрева, шеф на РУО – София-град.

"София носи палмата на шампионата както по Български език и литература, по този начин и по Математика. Ако би трябвало да създадем отпратка към предходната година – няма спад нито в единия предмет, нито при другия. Напротив имаме растеж и в съпоставяне със междинните резултати в страната, тъй като София има съвсем 13 точки над междинния резултат ", пресметна тя.

Трима възпитаници цялостни отличници по БЕЛ и математика на изпита след 7-ми клас, 20 са с нула точки

По БЕЛ София е следвана от Смолян и Варна, а по Математика столицата е следвана от Варна и Смолян.

Кастрева регистрира, че и в двата случая, при най-хубавите учебни заведения в страната, по три са от София.

"Всъщност зад всеки възпитаник, стоят двама възрастни - родителят и учителят. Моята признателност е освен за прелестните възпитаници в София, само че за виновните, ангажирани с задачата обучение родители, а и естествено това не може да се случи без учителите и блестящата организация на шефовете за провеждането на изпитите ", уточни тя.

Ваня Кастрева разгласи, че освен елитните и частните учебни заведения са образец за качествено обучение, тъй като 145-то ОУ е квартално за "Младост ", само че децата там са се справили прелестно.

Ето къде родителите могат да ревизират НВО по БЕЛ и математика

По думите й в този момент на ход са родителите, които дружно с децата би трябвало да са се ориентирали към подаването на заявките за кандидатстване в по-горен стадий.

"От 3-ти до 7-ми юли в това число това може да се случи онлайн, през самостоятелния профил на всеки възпитаник. Важно е изборът да бъде осведомен и насочен към ползите на детето. Няма ограничавания в броя на желанията. Важно е да приказваме с децата и да ги убедим, че тези, които нямат оптимални резултати на изпитите, не значи неуспех. Това е едно съревнование, а в него постоянно има първо, второ и трето място ", настоя шефката на РУО София.

Според Ваня Кастрева българското обучение е квалифицирано за всевъзможни разновидности за рецесията с ковид.

"Но всички мечтаем в първия образователен ден, през есента, стартирането на образователната година да бъде лице в лице ", заключи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР