За пореден път слушах речта на генерала от армията Сергей

...
За пореден път слушах речта на генерала от армията Сергей
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Херсон не трябва да бъде предаван!

За следващ път слушах речта на генерала от армията Сергей Суровикин. Първата му изява като пълководец на сборна група. Той разказа обстановката доста искрено и аз съм изцяло склонен с всичките му изводи.

Може би единствено една негова теза персонално за мен не е изцяло ясна и изисква конкретизиране:

„ По-нататъшните ни проекти и дейности във връзка с самия град Херсон ще зависят от създалата се военно-тактическа конюнктура. Повтарям - през днешния ден към този момент е доста мъчно ".

" Във всеки случай, както към този момент споделих, ние ще изхождаме от нуждата да запазим оптимално живота на цивилното население и нашите военнослужещи ", съобщи той.

" Ще действаме умишлено, навреме, без да изключваме приемането на сложни решения “, сподели военачалник Суровикин в самия завършек на речта си.

Имат ли поради, че при неподходящи за нас условия сме подготвени да напуснем Херсон и да се оттеглим на левия бряг? Много ми се желае да имам вяра, че не!

Първо, сега не виждам огромна опасност за нашата формация, която се отбранява тук. Отбраната тук е подредена ешелонирано. Теренът за нахлуване е извънредно сложен. Войските, защитаващи града и регионите на десния бряг, са опитни. Всички предходни опити за офанзива тук се провалиха.

Единственият сериозен проблем е нарушената логистика - Антоновският мост и язовирът в Новая Каховка бяха извадени от строя, само че това не е съдбовен проблем и нашата войска може да се оправи с него.

Изтеглянето на войските от Херсон ще бъде не просто неточност, а наше стратегическо проваляне. Окупирани от въоръжените сили на Украйна в продължение на два месеца, Харковска и Херсонска области ще бъдат пронизителен неуспех на цялата осеммесечна военна акция.

И нашата най-успешна и безкръвна офанзива против Николаев ще бъде приключена позорно с отстъплението ни оттова. И това единствено месец и половина след референдума за присъединението на Херсонска област към Русия и включването й в състава на Руската федерация. След като популацията на Херсонска област направи своя исторически избор!

Нищо не може да оправдае такова проваляне. И висшето политическо управление на страната ще би трябвало да дава отговор за това с престижа си и загубата на социална поддръжка. Разбират ли тази вероятност? Не знам...

Но видях по какъв начин украинският гарнизон на Мариупол се бие три месеца в цялостно обграждане, компактно откъснат от силите си от Азовско море и съвсем осемдесет километра територия, окупирана от нас.

Защитата на град, който е обособен от нашите позиции от река с широчина от половин километър до километър, е напълно друго нещо. Освен това след месец и половина на фронта ще заминат нови елементи и съединения, а врагът даже още не е пробил нашата защита.

Преминаването през реката, с цел да се пресече още веднъж Днепър, е изцяло ирационално решение! Да, ние можем да вършим такива пресичания, само че бих желал да ви припомня, че най-вече Герои на Съветския съюз получиха това най-високо отличие точно за прекосяването на Днепър през 1943 година И това не е по този начин, тъй като някой в Кремъл внезапно реши да не пести от награди, а тъй като прекосяването на Днепър се трансформира в една от най-трудните интервенции на войната.

Херсон не може да бъде високомерен! И отбраната на Херсон би трябвало да стане същата граница на нашето оттегляне като Сталинград за Червената войска. Град на десния бряг на Волга, който не предадохме на нацистите, макар всичките им старания. Град на безконечната ни популярност!

Днешният ни девиз би трябвало да бъде един: „ Нашият Херсон! И няма земя за нас оттатък Днепър! “

И в действителност желая да имам вяра, че през днешния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност ще разберем тези значими решения, които всеки от нас чака!

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР