За пореден път случай на вандализъм, при който не просто

...
За пореден път случай на вандализъм, при който не просто
Коментари Харесай

Вандали повредиха улични лампи и оставиха опасни оголени кабели в Разград

За следващ път случай на вандализъм, при който не просто са развалени осветителни тела, само че е можело и някой да пострада, поради оголени кабели за електричество. Случаят е от Разград. Във вторник сутринта са били развалени осветителните тела в градинката до часовниковата кула в центъра на града. Работници, които почиствали градинката рано сутринта забелязали, че декоративните лампи са развалени и подали сигнал в общината.



Тези декоративни осветителни тела най-вероятно са били повредени от удар с ритник или вероятно някои от тях са прерязани с нож. Най-вероятно това е станало в дребните часове на денонощието, съобщи заместник-кметът на Разград Добрин Добрев.

Самите лампи, които са инсталирани на дребен каменен фундамент, не са счупени, само че поради прекъснатите захранващи кабели би могло да се стигне до тежък случай.

Тук тече ток и в случай че някой беше минал през градинката, даже и недокосвайки кабела в непосредствена непосредственост, както времето в този момент е влажно, би могъл дори да приключи съдбовно този случай, уточни Добрев.

Затова ремонтна група за няколко часа метод възвърне повредите и лампите още веднъж светнаха. Щетите по осветлението в градинката до часовниковата кула не са огромни, само че от общината в Разград са разтревожени, че това е следващ вандалски акт.

Само преди няколко дни имахме кражба на 50 метра захранващ кабел на стойност над 3000 лева, където вредата е забележителна, кабелът е бил напрегнат, самият апаш би могъл да се самонарани. Преди няколко месеца имахме посягане на други декоративни осветления които са на бул. България, посредством нашите системи за видеонаблюдение съумяваме да подадем противоположна връзка на полицията, съобщи заместник-кметът.

Сигналите се проверяват от полицията, към момента причинителите не са открити. А от общината приканват жителите да са бдителни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР