За пореден път ще заявя своята публична позиция. За трети

...
За пореден път ще заявя своята публична позиция. За трети
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Всеки, който е допуснал насилие, ще понесе отговорност

" За следващ път ще заявя своята обществена позиция. За трети път – не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение, както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда. "

Това сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг във връзка дейностите на полицията на митинга на футболните последователи на 16 ноември. С него в конференцията взе участие и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов дават изказване.

Стоянов добави, че е разпоредил вътрешни инспекции и ограничения за попречване на случаите на принуждение. " Всеки, който е позволил демонстрация на принуждение във вечерта на митингите ще бъде разследван и ще понесе отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни инспекции и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще. Трябва систематична работа на психолози с служителите на реда ", безапелационен е той.

Стоянов съобщи, че е склонен на 100% с премиера Николай Денков за нуждата от обширен разбор на случаите на полицейско принуждение по време на митинга в четвъртък. 

" И аз желая обширен разбор на всички форми на принуждение ", сподели Стоянов.

Според него работата на Министерство на вътрешните работи не може да бъде сложена под общ знаменател със случаите, в които е имало превишаване на пълномощията.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/2888969841250353
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР