“За пореден път ще помоля да включите точката, защото господин

...
“За пореден път ще помоля да включите точката, защото господин
Коментари Харесай

Панаир в парламента: Опозицията блокира трибуната заради протестиращите миньори /обновена/

“За следващ път ще помоля да включите точката, тъй като господин Пеевски тази заран на председателски съвет се разпореди, че тя ще се включи. Госпожата до вас също участва на този съвет (Росица Кирова, бел.ред.).

 

“Недопустимо е сега българските миньори да бъдат на улиците и вие по никакъв метод да не се интересувате. Неглижирате енергетиката, тъй като би трябвало да усвоите едни пари по ПВУ. Не мога да схвана какво ще стане, в случай че не ги усвоите. Процедурата ми е по метода на водене ”, съобщи Павела Митова от “Има подобен народ ”. 

В залата последваха овации от останалите депутати от групата. 

 

“Приключихте ли процедурата? ”, попита председателстващият съвещанието Никола Минчев.

 

“Аз завърших, само че няма да мръдна от тук ”, безапелационна беше Митова. 

 

“И от тук може да гласувате, само че има единствено един пулт ”, отвърна Минчев. 

 

След думите му към трибуната се подредиха депутати както от Има Такъв Народ, по този начин и от Българска социалистическа партия. Минчев разгласи 10-минутна отмора, само че Борислав Гуцанов от левицата съобщи, че няма да си тръгне.

 

" Когато опозицията се пробва да блокира работата на Народното събрание и да влезе в новините в 19:00 и не могат да решат кой да яхне митинга пръв. Българска социалистическа партия се пробват през целия ден от залата - не им се получи, Възраждане са с съветското знаме на митинга и раздават сандвичи със сирене, Руди събира някъде подписи за партия МЕЧ, само че Има Такъв Народ ги финтира всички и в последния миг излязоха на трибуната и раздраха черните си ризи, които сякаш трябваше да крият какъв брой по-черни са душите им ", написа Искрен Митев във Фейсбук.



 

Заради териториалните проекти за обективен преход в енергетиката през днешния ден миньори блокираха основни пътища в страната. Тези проекти дефинират средствата, които ще бъдат отпуснати на районите, в които ще бъдат затворени въглищните централи поради прекосяването към зелена сила. Плановете бяха утвърдени от Министерския съвет през днешния ден. Въпреки че няма никакво време проектите да бъдат утвърдени и изпратени към Европейската комисия (крайният период за това е утре), депутати от опозицията в лицето на Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” желаеха да има изключително съвещание на енергийната комисия, а срокът за утвърждение да е до края на октомври. Това обаче не се случи.

 

Десети час продължава съвещанието на Народно събрание.

 

Депутатите разискват окончателните промени в закона за публичните поръчки. Частните лечебни заведения ще ползват закона, в случай че повече от 50% от приходите им са от държавния или общинския бюджет, или от бюджета на Здравната каса. Това дефинитивно записаха депутатите с признатите ремонти в закона за публичните поръчки. 

С гласуваните на второ четене промени се основава непрекъснато настоящ Експертен съвещателен съвет към министъра на финансите като консултативен орган по въпросите, свързани с използването на закона.

 

След 10-минутна отмора Никола Минчев съобщи, че ще предложи да се приключи гласуването на Закон за обществените поръчки и да се прегледа настояването за включване на изключителна точка в дневния ред. От Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” обаче отхвърлиха да седнат на местата си. 

 

Минчев изиска да се основат естествени условия за работа и тогава да се премине към гласоподаване. 

Нервните депутати обаче не бяха удовлетворени и попитаха какъв е задължението на залата.

 

“Да го предложа да влезе в дневния ред е максимумът, който мога да направя ”, отвърна Минчев. 

“Моето място е в пленарна зала. Ето - в пленарна зала съм ”, съобщи Иван Ченчев от Българска социалистическа партия. 

 

“Прекалено безусловно го приемате. И колоните са в пленарната зала ”, отвърна Минчев.

 

“Добре, прекратете съвещанието и понеделник отново, само че дружно с протестиращите ”, съобщи Гуцанов.

Председателят на Народно събрание даде нова отмора от 10 минути.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР