За пореден път се прокарва идеята за пушене в заведенията.

...
За пореден път се прокарва идеята за пушене в заведенията.
Коментари Харесай

Трябва ли да разрешат отново пушенето в заведенията?

За следващ път се прокарва концепцията за пушене в заведенията. Този път неин създател е вицепремиерът Валери Симеонов. Според него не би трябвало да се одобряват закони, които се нарушават непрестанно.

Миналата седмица в изявление за Българска национална телевизия той назова настоящето цялостно табу за цигарен пушек „ двуличие” и разпалената дискусия по тематиката стартира още веднъж.

„ Държавите в Европа, където не се пуши в заведенията, се броят на пръсти. У нас тази концепция се трансформира в нещо несериозно - да се изяснява какъв брой е нездравословно да се пуши, а да взимаш големи пари от акцизи ", разяснява в „ Здравей, България " режисьорът Андрей Слабаков.

По думите му човек самичък взема решение дали да пуши, или не и не желае „ малцинството " от непушачи да дефинират къде е разрешено да се прави.

„ Като доктор няма по какъв начин да съм „ за " връщането на пушенето в заведенията. Статистика на Евробарометър от 2014 година потвърди, че след закона за цялостната възбрана за тютюнопушенето има 3% спад на пушачите в България ", сподели от своя страна доктор София Ангелова, експерт по белодробни заболявания.

По думите й това, че закон не се съблюдава не значи, че би трябвало да бъде анулиран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР