За пореден път се прави опит за уронване на престижа

...
За пореден път се прави опит за уронване на престижа
Коментари Харесай

Военно разузнаване обвини ген. Атанасов в уронване на престиж

За следващ път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достолепието и безспорния професионализъм на всички чиновници, изпълняващи дилемите си в комплицираната среда за сигурност.

С тази позиция излязоха от Служба " Военно разузнаване " по отношение на изказванието на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов по БНТ от тази заран, че е разработван от военното разузнаване поради желаните от него промени в службите.

По закон Служба " Военно разузнаване " не създава български жители в смисъла, който влага в изявлението си Атанасов, означават оттова.

Според Служба " Военно разузнаване " най-вероятно съответното изказване е подбудено от сигнала, който е подаден до способените органи по отношение на хипотетичен опит на външни лица за склоняване на чиновници на българското военно разузнаване към закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс за реализиране на нерегламентиран достъп до класифицирана информация.

Ето и тъкмо какво съобщи по тематиката от Атанас Атанасов:

" Аз бях този, който най-вече настоявах да има промени в службите, предлагах съответни механизми по какъв начин това да се случи. И знаете ли какво получих отсреща - разработка от военното разузнаване против мен. Тази остаряла история, когато някой изиска промени в службите да стартират да го проверяват. Между другото от близо два месеца беше разтурена Комисията за надзор на службите, това не знам дали беше инцидентно. Към сегашния миг няма парламентарен надзор върху службите за сигурност. Бях сигнализиран от депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи за тази разработка и знаете ли за какво - с цел да бъда сплашен, с цел да ми бъде казано - не се занимавай с това ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР