За пореден път се натъкна на измама във Facebook с

...
За пореден път се натъкна на измама във Facebook с
Коментари Харесай

Нагла измама, използваща името на Слави Трифонов

За следващ път се натъкна на машинация във Фейсбук с името на известна персона. Този път става въпрос за шоумена, който към този момент набира скорост и в политическото занятие.
Каква е схемата – от страница, която не е в действителност на Трифонов, се пуска грандиозно известие – в тази ситуация: " Преди Коледа ще даря 5000 евро за първите 300 души, които фактически знаят цифрата на фотографията. КЪСМЕТ ". За укрепване на това известие се поставя фотография или видео – в тази ситуация даже видео, на което приказва самият Трифонов, като дори излъчването е онлайн, т.е. функционалността LiveStream. Според специалист, с който се съветва, това е допустимо елементарно да бъде направено, стига да имаш запис – по този начин в действителност печелиш и от достоверност и поради логаритмите на Фейсбук постът може да се популяризира оптимално доста в обществената мрежа.
На долната фотография е видно, че страницата е основана едвам през вчерашния ден, има едвам трима харесали я, т.е. не приказваме никога за автентичен профил на Трифонов, който има стотици хиляди почитатели.

В тази първа фаза задачата е да бъдат уловени колкото се може повече наивни хора. След това се прави асортимент, на съответните хора се написа на персонално известие, като им се споделя, че печелят " огромната премия " и биват помолени да си дадат персоналните данни, даже неща като номера на кредитна карта. Обикновено за задачата се дава линк към специфичен уебсайт, където да се вкарат данните, с цел да може индивидът да си вземе " премията ". Оттам насетне е елементарно – измамниците източват каквото има жертвата, до момента в който тя си чака " премията ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР