За пореден път се говори за избори и за правила,

...
За пореден път се говори за избори и за правила,
Коментари Харесай

Карадайъ: Хора, нарушили Конституцията и законите, искат венецуелската машинация да им произведе властта

„ За следващ път се приказва за избори и за правила, в това число и от хора, които с ясно схващане, че нарушават Конституцията и законите, се включиха в политическия живот на страната с настроението, че всичко стартира от тях. За тях е по-важна венецуелската измама да им създаде властта, в сравнение с доверието на българските жители “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинт в Народното събрание.

Той акцентира, че нямат искания историята да стартира от Движение за права и свободи, само че се пробват да бъдат поредни в политиката.

„ Ние от Движение за права и свободи сме защитавали позицията да има машини по време на избори с причините, че имаше доста недействителни гласове по време на изборите, и за минимизиране на недействителните гласове и на подозренията за субективния фактор, сме положили старания да търсим решения в машините “, добави той.

Карадайъ напомни за доста сбъркани секционни протоколи през годините, и с цел да се подкрепи работата на СИК, с цел да няма неточности, са упорствали за машинното гласоподаване.

„ Само че бранителите на венецуелските машини не поддържат вота на българските жители. Когато се вижда, че един модел има недостатък, най-нормалното е да се търсят решения. Нека да въведем американския модел на народна власт вместо венецуелската измама на изборите. В какъв брой щати на Съединени американски щати се употребяват модела, който ние предлагаме – с оптични устройства? “, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

„ Въпросът е в доверието в крайния резултат на изборите, в отбраната на демокрацията, да позволим на всички жители да могат да упражнят своя избор без да де тормозят дали могат да се оправят с една машина или не. От една страна не излизат хората от терзания за гласуването, въпреки това има подозрения за измами. “, разяснява още Карадайъ.

„ Броят на разписките и подписите в машината са по-малко от броят на гласоподаватели в протоколите. Как става това? ”, попита още водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ изясни и, че след брифинга ще предложения за диалог по отношение на използването на машини по време на избори и въобще за избори Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Стефан Янев и Костадин Костадинов.

„ Ние разбрахме през вас, че Политическа партия са отменили срещата с нас по отношение на бюджета, те би трябвало да дадат отговор за какво. Аз приканвам за разговор, който е в основата на нормалността в политиката, а сега няма отговорност, а единствено бягство от него и от проблемите на българските жители и българския бизнес “, акцентира още Карадайъ.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР