За пореден път с болка разказваме историята на едно българско

...
За пореден път с болка разказваме историята на едно българско
Коментари Харесай

Ранени ангели! 4-годишната Велиана, дъщеря на лицензиран лесовъд от ЮЗДП, се бори за живота си! Коварен тумор помрачи безгрижното и детство...

За следващ път с болежка описваме историята на едно българско семейство, за което 2021 година се оказва най-черната в живота им. Страшна диагноза се стоварва върху 4- годишното им момиченце, родено и обгрижвано с доста обич. Огромен израстък постепенно унищожавал бъбрека на детето, до момента в който един ден лекарите произнесли тежката диагноза - Тумор на Вилмс.. Смъртоносен, бързо разрастващ се и подъл!...

Велиана Велиславова Илиева е дребната дъщеричка на фамилията на лицензирания лесовъд от ЮЗДП В. Иванов и брачната половинка му, военнослужещ, Анна. Малката Вели се среща с болката преди година и половина, когато ненадейно коремчето и стартира да се подува. След обзор излиза наяве, че има израстък, ситуиран върху единия и бъбрек. Точната диагноза е „ Тумор на Вилмс “.

Незабавно родителите и подхванали всички ограничения за започване на лекуване. Веднага е направена интервенция и е отхвърлен единият бъбрек дружно с големия израстък - 25 см. Само 3 месеца след приключването на химиотерапията подлият израстък се появява на другия бъбрек.

Направена е втора интервенция, туморът е отстранен, само че на хистологията излиза, че и хубавичко тъкан е с ракови кафези.
Предстои и тежка хирургична намеса - трансплантация на бъбрек.
Необходимата сума е непостижима за фамилията.

" Година и половина вървим по тъгите, Вели се държи като воин, само че в последно време към този момент доста и омръзна от ежедневните проучвания, болничните престои, химиотерапиите.. И тя желае да играе като връстниците си, споделя майката Анна,пред Struma.com, а разказът и безусловно раздира сърцето... и си даваш сметка,колко нечовечен може да е животът. Всеки от нас може да е на мястото на фамилията, тъй като неприятното идва за момент.. Страшно е, и мъчно търпимо, когато това се случва на почтени дечица, като слънчевата Вели. Детето, което макар тежките интервенции, не стопира да се усмихва и да окуражава с песничките си мама и тате...
Колегите на бащата на Вели – Велислав, управлението и всички чиновници на Търговско предприятие „ ДГС Белово “, събират дарения, които дават за идната интервенция.
От Югозападното държавно дружество също отпускат средства. В акцията се включват и други държавни горски и ловни стопанства в обсега на ЮЗДП.

Обръщаме се към всички хора, с молба и вяра , че на прага на един от най- значимите дни в Християнския календар – Великден, ще отворите сърцата си и ще помогнем дружно на Вели. Да има детство и бъдеще!
Да подадем ръка! Да помогнем на едно малко слънчице да живее! Да помогнем на едни родители да се радват на детето си!

Мили хора, насочваме зов за съпричастност. Нека спасим това ранено ангелче, което едвам на 4 води най-тежката борба в живота си. Кураж на фамилията, кураж на Вели... Сигурни сме, че не сте сами...

Благодарим от сърце!

Банкова сметка:

IBAN BG12CECB979010G4492500

Титуляр: Анна Петрова Миткова – майка



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР